Нацрада готова провести «прозорий і чесний» конкурс замість оскарженого в суді

8 Червня 2010
28650
8 Червня 2010
19:23

Нацрада готова провести «прозорий і чесний» конкурс замість оскарженого в суді

28650
Нацрада готова провести «прозорий і чесний» конкурс замість оскарженого в суді

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення готова провести повторний конкурс на нові телевізійні частоти. Про це йдеться в офіційному повідомленні регуляторного органу.

 

«Національна рада, після набрання чинності остаточного рішення суду, готова провести прозорий і чесний конкурс на нові телевізійні частоти за умови дотримання чинного законодавства всіма учасниками процесу та відсутності інформаційного і політичного тиску», - йдеться в повідомленні.

 

Також Нацрада заперечила генеральному директору телеканалу ТВі Миколі Княжицькому, який в бліц-інтерв'ю «Детектор медіа» заявив, що зміна позиції представника Нацради в суді є приватною точкою зору і не може змінюватися без засідання Нацради. Для погодження доручень, наголошує Нацрада, окреме засідання проводити не потрібно.

 

«Згідно з регламентом Національної ради, який Микола Княжицький не може не знати як колишній член цього регуляторного органу, розпорядження керівникам структурних підрозділів апарату даються керівництвом Національної ради, яке на сьогодні визначено - голова, перший заступник голови та заступник голови Національної ради. Тому для погодження доручень окреме засідання проводити не потрібно», - сказано в повідомленні.

 

При визначенні власної позиції нове керівництво Національної ради керувалося результатами внутрішнього службового розслідування, яке розпочалося за попереднього складу Національної ради і матеріали якого Нацрада готова надати на запити ЗМІ. «Крім того, звертаємо увагу на той факт, що в результаті цього конкурсу держава тільки стосовно каналу ТВі недоотримала понад 5 млн грн ліцензійного збору», - зазначено в повідомленні.

 

Регуляторний орган наголошує, що ніхто не відбирає в 5-го каналу і ТВі їхні ліцензії, ці канали мовили до 27 січня 2010 року і надалі мовитимуть.

 

Як повідомляла ТК, 8 червня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позовні вимоги телеканалів групи «Інтер» до Нацради в повному обсязі та скасував результати січневого конкурсу на вільні частоти, головними переможцями якого були ТВі і 5 канал.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28650
Читайте також
10.06.2010 14:33
Отар Довженко
89 398
28.01.2010 17:11
Мар'яна Закусило
53 236
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ху-ху
5063 дн. тому
Вообще 5 канал - не для жителей Украины. Погода в Тайланде и Флориде, передачи про автомобили за 50 тыс долл. и выше, про оружие какое то, рестораны, где одно блюдо стоит как 2 минимальные зарплаты. То был канал для власти и их приближённых. Нынешней власти похоже тот канал пофиг. Зря журналисты думают, что народу есть дело до того канала.
Влад
5064 дн. тому
вы верите в сказку про 10 Вт, продолжайте. ТВи на всех частотах запросила увеличение мощности, и получила разрещение. В Днепре ща 2 кВт, в Чернигове 1. В Киеве тоже не 10-ю Вт тестится. физкультпривет
ДАВИД
5064 дн. тому
МУДРАЧКА-{CENSORED}. ПЕРЕБЕЖЦИЦА ДУМАЮЩАЯ ТОЛЬКО ПРО ВЫГОДУ И СВОЮ ШКУРУ. СКОЛЬКИМ СЛУЖИЛА И ТЕПЕРЬ ЛОБЫЗАЕТ НОВОГО ХОЗЯИНА
ййй
5064 дн. тому
НЕ НАДО СПЕКУЛЯЦИЙ все частоты, которые данные каналы имеют на сегодняшний день, так и остаются за ними,весь сыр-бор из-за небольшого количества передатчиков по 10 Вт, цель которых - застолбить эфирные частоты, но никак не заниматься "охватом" телеаудитории, так как мощности такого передатчика едва хватает на десяток близлежащих домов.Вторая причина-с рассказами про "душат свободу" журналисты данных каналов пытаются политическим образом повлиять на решение "оранжевых" владельцев своих каналов,которые терпя убытки, в случае 5 канала, решили изменить программную концепцию новостийного канала и сами подали заявку на другой концепт лицензии,поставив под перспективу увольнения неких журналистов, но это всё - сугубо бизнес интересы,причем внутри оранжевого же лагеря, и не надо тут примешивать Герман и ПР при власти и еще пару слов о данных частотах и передатчика по 10 ВТ, не обеспечивающих нормального охвата телеаудитории. Дело в том, что пока творится неразбериха с лицензиями на связь 3-4Г и СДМА, с лицензиями и стандартами на цифровое ТВ, группа "знающих" людей схлестнулась в борьбе за телечастоты, которые реально уже в ближайшей перспективе понадобятся под выше названные нужды связи. Но когда на этих частотах, копеечной стоимостью, будет сидеть лицензированный например 5 канал,то просто так забрать частоту под иные нужды уже не удастся, и вот тогда скупленные за бесценок частоты с передатчиками по 10ВТ будут массово предложены на продажу, но за право уступить нужную частоту будут выставляться нешуточные суммы. Это чистые бизнес-интересы и планирование спекулятивных операций лицами, знающими дальнейшее развитие событий с переделом государственного частотного ресурса. Ничего общего с покушениями на свободу слова и демократию это не имеет
Otar Dovzhenko
5064 дн. тому
Тобто, розпорядження представнику Нацради програти суд телеканалу "Інтер" цілком законно дала перший заступник голови Нацради, вона ж, за сумісництвом, співробітник телеканалу "Інтер". Круто.
Baobob
5064 дн. тому
А как же запрет на выдачу аналоговых частот в 2010 году в связи с введением цифры????????? Или нам все законы по барабану. Прекращать эту конкурсную разводиловку надо.Профукали время, оставайтесь без аналоговых частот. Занимайтесь развитием цифрового ТВ.
Bob
5064 дн. тому
Такой же честный как и сегодняшний суд ??? Мы уже сегодня увидели кто есть кто...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду