Заступника головреда телеканалу НТС звільнили за підтримку руху «Стоп цензурі!»?

8 Червня 2010
16510
8 Червня 2010
15:18

Заступника головреда телеканалу НТС звільнили за підтримку руху «Стоп цензурі!»?

16510
Заступника головреда телеканалу НТС звільнили за підтримку руху «Стоп цензурі!»?

Після трьох років роботи заступник головного редактора з редакційних питань «Независимого телеканала Севастополя» Тамара Акіменко написала заяву про звільнення «за власним бажанням». У коментарях ТК вона розповіла, що на розмову до керівництва каналу її викликали за тиждень після того, як вона зазначила свій підпис на підтримку руху «Стоп цензурі!».

 

«У третій декаді травня я перебувала у відпустці і уважно відстежувала ситуацію довкола руху "Стоп цензурі!". Прохання додати мій підпис надіслала 24 травня, - розповідає Тамара Акіменко. - Після цього співробітники телеканалу повідомили, що на мене чекає розмова з керівництвом. Першого червня, коли я вийшла на роботу, директор (директор і головний редактор НТС Дмитро Жуков - ТК) викликав мене і запитав: "Томо, з ким ти борешся? Навіщо ти поставила підпис?". Я пояснила, що борюся не "з кимось", а проти цензури. Мені сказали, що ми так працювати не зможемо. Після цього я написала заяву за власним бажанням із формулюванням, що вважаю неприйнятним працювати за темниками».

 

Власниця НТС Олена Баженова підтвердила ТК, що пані Акіменко написала заяву про звільнення за власним бажанням і щодо подальших роз'яснень порадила звернутися до Дмитра Жукова. У редакції НТС повідомили, що до кінця червня він перебуває у відпустці.

 

Раніше, як писала «Детектор медіа», НТС не подав у випусках новин матеріал про громадський рух «Стоп цензурі!», який готувався до ефіру. Дмитро Жуков пояснив це тим, що він не був запланований і пообіцяв з`ясувати, чи не є цей матеріал замовним.

 

Медіаексперти зазначають, що інформаційна політика НТС зазнала змін після призначення глави міськдержадміністрації Севастополя Валерія Саратова у квітні 2010 року. 16 квітня, за інформацією місцевих ЗМІ, з ефіру НТС зняли сюжет «Стена позора», в якому йшлося про акцію протесту щодо призначення пана Саратова.

 

Медіаексперт, директор медіацентру «IPC Севастополь» Тетяна Рихтун у коментарях ТК сказала: «Після того, як цей сюжет зняли, інформаційна політика НТС змінилася: складається враження, що для редакції існують певні табу. Це стосується, наприклад, критики нової влади і зокрема новообраного глави міськдержадміністрації, а також нових кроків міcької влади - підвищення тарифів на комунальні послуги тощо. Саме на такі події НТС, що спеціалізується на випусках новин, здебільшого не відправляє знімальні групи».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16510
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Газетний
5068 дн. тому
Спасибі, як добре, що є такі люди як Ви... Зізнаюсь, я зовсім не знаю Тамару Акіменко, не маю уявлення про її працю у Севастополі.але... Бажаю їй якось при допомозі друзів, однодумців влаштуватися і всілякого добра.
Олена
5068 дн. тому
Радіти треба, а не співчувати, що в журналістиці є не лише боягузи, а й особистості. Тамара Акіменко - хороша щира людина з великим досвідом, і гадаю, без роботи вона не залишиться. А працювати принциповій людині на телеканалі, де заборонено мати власну думку і громадянську позицію - все одно, що дискоболу кидатися лайном.
газетному
5068 дн. тому
від співчуттів шлунок не нагодуєш. Те тількі підтримуємо, але й роботу у Києві підшукуємо для цієї талановитої жінки, що створила найкращу новинну телевізійну редакцію в Севастополі.
Газетний
5069 дн. тому
Панове телевізійники, хоч би хто поспівчував колезі чи підтримавїї.. Не кажучи вже про те щоб виступити на захист, принаймні, видати пару "теплих" слів на адресу відповідних посадових осіб.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду