Представник Нацради визнав у суді позовні вимоги групи «Інтер»

7 Червня 2010
29040
7 Червня 2010
21:57

Представник Нацради визнав у суді позовні вимоги групи «Інтер»

29040
Представник Нацради визнав у суді позовні вимоги групи «Інтер»

Представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в суді визнав позовні вимоги ТОВ «Телестудія "Служба інформації"» (НТН) і ТОВ «ТРК "Кіно ТВ"» (Enter Film) до Нацради з приводу скасування результатів січневого конкурсу на вільні частоти. Про це «Детектор медіа» повідомив представник третьої сторони у справі - ТОВ «ТРК "Подолянин TV"» - Юрій Крушановський.

 

Цю інформацію підтвердив також генеральний директор ТОВ «ТРК "Телерадіосвіт"» (ТВі) Микола Княжицький.

 

За їхніми словами, відповідач визнав позовні вимоги групи «Інтер» і попросив суд їх задовольнити. Водночас він заперечив проти позовних вимог третіх осіб із самостійними вимогами на предмет позову - ТОВ «ТРК НБМ» (5 канал) і ТОВ «ТРК "Телерадіосвіт"» (ТВі).

 

Справа слухалася 7 червня в Окружному адміністративному суді міста Києва. Суд відхилив клопотання третіх осіб і продовжив розгляд справи по суті, заслухавши докази. Під час слухання представнику НБМ (5-го каналу) Тетяні Малашенковій стало зле, їй викликали «швидку», і суд оголосив перерву у слуханні до 8-ї години ранку 8 червня.

 

ТК надалі стежитиме за перебігом справи.

 

Нагадаємо, канал НТН з групи «Інтер» подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва на наступний день після підбиття підсумків конкурсу 27 січня. Згодом до нього долучилися Enter Film і Enter Music: перший подався до тієї самої інстанції, другий - до Київського окружного адміністративного суду (обласного). У міському адмінсуді обидві справи об'єднали в одне провадження на першому ж засіданні 25 березня. З того часу відбулися засідання 19 квітня, 25 травня, 2 і 7 червня.

 

З відкритим листом до голови СБУ Валерія Хорошковського з приводу судової справи виступив головний редактор інформаційного мовлення ТВі Роман Скрипін. Колектив 5-го каналу звернувся з відкритим листом до президента Віктора Януковича, попросивши про зустріч із ним.

 

Довідка:

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній. Найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26). Група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29040
Читайте також
01.07.2010 11:41
Мар'яна Закусило
39 787
10.06.2010 14:33
Отар Довженко
89 398
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
*)
5065 дн. тому
Вставьте уже Вепрям этим по частоте многомощной в одно место. Пусть поиграют;)
вепрь2
5065 дн. тому
Браво Представитель! Надурить народ хотели конкурсанты и бывшие члены НР. Бегом разобрали частоты маломощные ( например в Обухове), а потом нагло поменяли место установки передатчика на Киев.Причем мощность увеличили в 250 раз!!!!! Это ж сколько не доплатили лицензионного сбора конкурсанты?????О какой цензуре речь идет? Ведь просто решили обокрасть (или "минимизировать" затраты на получение лицензии) казну. Чиновники себе тыряют, телевизионщики-себе "экономят".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду