ПАРЄ закликає Україну серйозно поставитися до звинувачень в порушенні прав і свобод

4 Червня 2010
15602
4 Червня 2010
12:19

ПАРЄ закликає Україну серйозно поставитися до звинувачень в порушенні прав і свобод

15602
ПАРЄ закликає Україну серйозно поставитися до звинувачень в порушенні прав і свобод

Співдоповідачі Парламентської Асамблеї Ради Європи почули багато критики з боку представників громадських організацій щодо порушення прав і свобод громадян України. Про це вони повідомили на прес-конференції у Києві.

 

«Ми почули про те, що збільшується кількість порушень прав на вільні зібрання, свободи слова, свободи ЗМІ та особистих свобод. Ми чули дуже серйозні звинувачення щодо порушень таких прав з боку міліції», - сказала співдоповідач ПАРЄ Майліс Репс (Естонія).

 

«Якщо ці звинувачення правдиві, ми наголошуємо, що Рада Європи ніколи не змириться з такими серйозними порушеннями прав і свобод людини. Особливо тому, що в очах ПАРЄ Україна домоглася значних успіхів у справі захисту прав та свобод громадян», - додала вона.

 

Однією з можливих реакцій Ради Європи на порушення є написання звіту, а згодом оприлюднення рекомендацій. «Кожна країна, як правило, дуже уважно реагує на те, що має обговорюватися в Раді Європи, що об'єднує 47 країн. І так завжди поводила себе й Україна, навіть у найважчі часи», - відзначила співдоповідача ПАРЄ Ренате Вольвенд (Ліхтенштейн).

 

За словами пані Вольвенд, представники ПАРЄ говорили про порушення свободи слова та ЗМІ в Україні з усіма представниками влади. «І отримали від усіх запевнення в тому, що такі звинувачення не мають підстави. Нас також запевнили, що свобода слова і свобода преси не будуть жодним чином обмежуватися новою владою», - розповіла вона.

 

Майліс Репс нагадала, що це питання обговорювалося, зокрема, під час зустрічі з прем'єр-міністром. «Прем'єр-міністр, наприклад, сказав нам, що інколи його критикують більше, аніж критикують опозицію. Представники інших органів влади також запевняли нас в тому, що на пресу і журналістів органи влади не тиснуть. І що насправді це є кампанією, піднятою опозицією, яка, зрештою, на це має право», - уточнила вона.

 

Співдоповідачі ПАРЄ закликають усі зацікавлені сторони і органи влади ставитися до таких звинувачень дуже серйозно. «Ми сподіваємося, що державні органи проводитимуть політику належного захисту прав і свобод, і, якщо підтвердиться правдивість звинувачень, всі винні в порушеннях будуть належним чином покарані», - наголосила Майліс Репс.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15602
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду