До руху «Стоп цензурі» приєднались громадські організації

3 Червня 2010
14319
3 Червня 2010
18:25

До руху «Стоп цензурі» приєднались громадські організації

14319
До руху «Стоп цензурі» приєднались громадські організації

До вимог журналістів щодо протидії цензурі приєднуються громадські організації. Про це йдеться в заяві на підтримку журналістського руху «Стоп цензурі!», оприлюдненій під час прес-конференції «Як проблема доступу до інформації впливає на якість життя українця?», яка відбулася 3 червня в інформаційному агентстві УНІАН.

 

«Ми декларуємо готовність активно підтримати діяльність журналістів та медійних громадських організацій, спрямовану на протистояння спробам запровадження цензури в українських ЗМІ, попередження спроб перешкоджання законній діяльності журналістів, недопущення тиску на журналістів з метою примусу їх до самоцензури», - йдеться в тексті звернення, з яким можна ознайомитися тут.

 

Також громадські організації вимагають ухвалити закон «Про доступ до публічної інформації».

 

Зокрема, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Володимир Яворський наголосив, що нині порушення прав громадян на доступ до інформації призводить до численних  конфліктів по всій Україні, зокрема і довкола забудов.

 

А президент асоціації ProInvest Петро Кошуков, додав що доступ громадян є проблемою через законодавчі обмеження, закріплені ще за радянських часів. За його словами, ці обмеження  негативно впливають  на бізнесові та інвестиційні процеси.

 

Занепокоєння керівника програм ВГО Комітету виборців України Наталії Линник викликав наказ №225 про положення приймальних комісій вищих навчальних закладів, де, зокрема йдеться про заборону втручатись у діяльність приймальної комісії громадських, політичних та інших організацій. «Що саме чиновники від освіти і працівники приймальних комісій матимуть на увазі під "втручанням", під питанням і досі. Наразі відповіді на запит КВУ Міністерство  ще не надало», - зазначила пані Линник.

 

А президент ВЕГО «Мама-86» Ганна Голубовська-Онісімова зупинилась на тому, що Україна як Сторона Оргуської конвенції зобов'язана «сприяти просвіті та обізнаності громадськості щодо екологічних питань, однак на практиці цього не відбувається».

 

Список ГО, які приєдналися до громадського руху «Стоп цензурі!», можна переглянути тут.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14319
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду