Гран-прі Київського МКФ отримав турецький режисер

2 Червня 2010
17379
2 Червня 2010
15:31

Гран-прі Київського МКФ отримав турецький режисер

17379
Гран-прі Київського МКФ отримав турецький режисер

1 червня Другий київський міжнародний кінофестиваль завершив свою роботу, і журі назвали імена переможців.

 

Гран-прі фестивалю та премію у розмірі 20 тисяч доларів отримав турецький режисер Аталай Ташдікен за фільм «Бабай». Картина розповідає про стосунки сестри і брата, що мешкають у глухому селі з дідом-інвалідом.

 

Приз за найкращу чоловічу роль отримав Юрій Степанов, посмертно. Стрічка «Любити чи вбити» («Негайно стріляй») Вілена Новака, у якій знімався Степанов, - єдиний український фільм, що брав участь у конкурсній програмі КМКФ.

 

За найкращу жіночу роль журі відзначило Оксану Борбат за участь у фільмі «Вир» Гитіса Лукшаса (Литва). Завдяки зйомкам Віктораса Радзявічаса ця картина перемогла і в номінації «Найкраща операторська робота».

 

Найкращий режисер -  Войцех Смаржовськи (Польща), автор картини «Будинок зла».

 

Головний приз спеціального конкурсу «Дзеркало», до складу журі якого увійшли кінокритки Алік Шпілюк (Україна) і Олена Стішова (Росія), у режисера стрічки «Грань сновидіння» Еммі Харді.

 

Дипломи журі отримали стрічки «Мій батько Євген» Андрія Загданського (США-Україна),  «Майя в провідній ролі» («Принцеса») Терези Фабік (Швеція).

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Другий київський міжнародний кінофестиваль 25 травня відкрився фільмом Віри Глаголєвої «Одна війна». Гостями форуму стали режисер та голова цьогорічного журі Отар Іоселіані, його колега Вадим Перельман, володар «Оскара»  Едріен Броуді, актор Армен Джигарханян, актриса та учениця Акіри Куросави Мієко Харада, українсько-французька акторка Ольга Куриленко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.kievfilmfest.com

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17379
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду