Обсяг банерної реклами у січні-квітні склав 28,8 млн грн у прайсових цінах

1 Червня 2010
17766
1 Червня 2010
15:40

Обсяг банерної реклами у січні-квітні склав 28,8 млн грн у прайсових цінах

17766
Обсяг банерної реклами у січні-квітні склав 28,8 млн грн у прайсових цінах

Грос-бюджет банерної інтернет-реклами в Україні склав 28,8 млн грн за перші чотири місяці 2010 року. Такі дані представив проект «Mernik Research Україна» у рамках конференції «Інтернет-маркетинг в Україні».

 

Відповідно до даних моніторингу, найбільшу частку цієї суми (33%) залишили в інтернеті автодилери. Іншими великими категоріями рекламодавців були мобільні оператори (22%), банки (11%) та FMCG (10%). Туристичні компанії мали частку 9%, нерухомість - 5%, техніка - 3%.

 

Найбільшими рекламодавцями стали «Київстар» (25%), МТС (16%), Gillette (13%), life:) (10%), Hundai (8%), Nokia (8%), Renault (6%), Nivea (6%), Samsung (5%). На топ-10 рекламодавців припало 24% загального бюджету.

 

Розподіл бюджетів по сферах:

 

 

 

 

 

 

Топ-10 рекламодавців:

 

 

 

 

 

Найпопулярнішими ресурсами у рекламодавців були портали (49% ринку) та новинні сайти (40%). На інші сайти припало 11% бюджетів.

 

Найбільше за цей період заробив Ukr.net (23%), Korrespondent.net (17%), Bigmir.net (13%), liga.net (6%), rbc.ua (6%), meta.ua (6%), ria.ua (4%), i.ua (3%), finance.ua (2%), online.ua (1%). На всі інші майданчики припало 19% грошей.

 

 

Топ-10 майданчиків:

 

 

 

 

 

Розподіл реклами по типах сайтів:

 

 

 

 

Нагадаємо, як повідомляв в інтерв'ю «Детектор медіа» голова технічного комітету Української асоціації інтернет-реклами Олексій Бакун, білоруська компанія «Акавіта» є одним з претендентів на отримання індустріального замовлення на моніторинг реклами в інтернеті. «Mernik Research Україна» - продукт саме цієї компанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17766
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
a
5068 дн. тому
Уже все сказано... Все отзывы тут: http://reklamonstr.com/page/2
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду