Випускники та студенти Інституту журналістики підтримали рух «Стоп цензурі!»

29 Травня 2010
17756
29 Травня 2010
18:38

Випускники та студенти Інституту журналістики підтримали рух «Стоп цензурі!»

17756
Випускники та студенти Інституту журналістики підтримали рух «Стоп цензурі!»

29 травня 2010 року в Інституті журналістики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка відбулася зустріч випускників у рамках 43-го щорічного фестивалю «Журналістська весна - 2010».

 

Під час зустрічі кількасот журналістів різних років випуску майже з усіх регіонів України підтримали громадський рух «Стоп цензурі!» та підписали заяву із вимогами до влади та власників ЗМІ. Студенти Інституту журналістики на підтримку ініціативи також презентували акцію «Антицензура». 

 

Нагадаємо рух «Стоп цензурі!» було започатковано в Києво-Могилянській академії 21 травня українськими журналістами. Він спрямований на протистояння спробам запровадження цензури в українських ЗМІ, попередження спроб перешкоджання професійній діяльності журналістів та недопущення на них тиску.

 

 


 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17756
Читайте також
27.05.2010 16:54
Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, «Українська правда»
38 687
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Леся Ганжа
5071 дн. тому
про виділення жирним на некрологах: якщо ви робите з цього такі далекоглядні висновки, то врахуйте ось що. коли помер Володимир Сігалов - тоді ще ніхто не знав, що помре Ілько - я поставила новину в стрічку і в ТОП. жирним ще нічого не виділяла. оновила новину, коли прес-служба прислала офіційний некролог і інформацію про похорон. потім помер Кучерів. щоб не ставити другу новину в ТОП - зробила виділення заголовка напівжирним. новину про Сігалова забрала з ТОПа о 13.00 31 травня - коли вже почався похорон і всі, хто хотів потрапити на прощання, вже мали бути там. в архіві виділила її жирним, а в ТОП - на її місце - переставила інформацію про смерть Ілька та прощання з ним. я люблю наших читачів. навіть тих, хто не знає, як пишеться слово "дискредитація" і пише всяку фігню про "свідомитів". модерація коментів - окрема тема. в нас є правила. вивчайте правила коментування на ТК і у вас стане легше на душі.
акция: НЕТ Цензуре! дескредитирующая понятие "демократия" работает
5071 дн. тому
ну самыми ярыми представителями и вдохновителями движения являются работники "Телекритики" Они борются с цензурой следующим образом: из-под статьи про Анну Герман удаляются любые комментарии, которые не соответсвуют мнению автора статьи - оставляются лишь "нужные" и "правильные", даже если они носят,по общепринятым критериям, нецензурный и оскорбительный характер, но мало относятся к сути публикации. Далее "нецензурированная" и правильная "ТК", главным ("жирным" шрифтом отмечено) событием считает, наример, смерть некоего Илька Кучерева, о котором известно разве что в очень узком кругу "свидомитов", при этом такое же печальное событие с человеком более известным и уважаемым в массах - Сигаловым - обычное и между строк ,при этом будучи более поздним событием, в хронологии "ленты новостей"-статей сайта, размещено ниже,чем какой-то Илько. А всё потому, что Сигалов - представитель ненавистной "ТК" группы "интер", а Илько - из "свидомитской", любимой "ТК" братии. Вот так незаметно два, по сути равных события, оказались одно равнее другого. После этого самое "независимое" и объективное средство инфомации "ТК" будет кругом рассказывать, вместе с Лигачевой о принципах построения демократического общества. Кстати, "вербовка" среди студентов происходит в старых традициях коммунистического режима, с наклеиванием клейма и прочих ущемлений на тех, кто вдруг, усомнившись, не подмахнет (для массовости) под свою подпись "нужную" , ну как все, бумажку. Это тоже очень демократически правильно. Верной дорогой идете Товарищи! Как говорится, если где-то образовалась идеологическая пустота в виде отсутсвия ВЛКСМ, её тут же пытаются заполнить те же люди, по той же схеме, только под другим названием.
Vesna
5073 дн. тому
Акцию поддерживают студенты 47 факультетов журналистики на подходе филологи и историки
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду