Сергій Лещенко: Поширення відео з падінням вінка блокував Кошелєв

21 Травня 2010
28986
21 Травня 2010
11:38

Сергій Лещенко: Поширення відео з падінням вінка блокував Кошелєв

28986
Сергій Лещенко: Поширення відео з падінням вінка блокував Кошелєв

Керівник прес-служби Адміністрації Президента Олег Кошелєв просив телеканали не демонструвати відео падіння вінка на Віктора Януковича за дорученням заступника глави Адміністрації Президента, керівника головного управління державного протоколу і церемоніалу Юрія Ладного.

 

Про це повідомив журналіст «Української правди» Сергій Лещенко під час дискусії «Медіадіагноз 2010: вірус цензури», посилаючись на доповідну записку Олега Кошелеєва заступнику глави Адміністрації Президента Ганні Герман.

 

У цьому документі Олег Кошелєв пояснює, що діяв за дорученням пана Ладного, який у свою чергу посилався на голову АП Сергія Льовочкіна.

 

Що ж до антицензурних виступів журналістів, то Сергій Лещенеко вважає, що в повідомленнях про них варто вказувати, кому належать ЗМІ, які виступають проти цензури. Тому що свідчення про проблеми в медіабізнесі мають економічний вплив на основний бізнес власників.

 

Зустріч представників медіагалузі, присвячена боротьбі з цензурою в Україні проходить у цей час у приміщенні Києво-Могилянської академії. На зустрічі відбувається обговорення проблем інформаційного простору України (дискусія «Медіадіагноз: вірус цензури»), заяв журналістів «1+1», СТБ та інших, які заявили про цензуру та тиск,  а також заплановане проведення установчих зборів Громадського руху «Стоп цензурі!»

 

У залі близько 200 учасників. Серед присутніх Вахтанг Кіпіані, Віталій Гайдукевич, Віталій Портніков, Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Соня Кошкіна, Святослав Цеголко, Юлія Банкова, Сергій Андрушко, Наталка Соколенко, Жан Новосельцев, Тарас Петрів, Ілона Довгань, Андрій Куликов, Діана Дуцик, Єгор Соболєв та багато інших.

 

Під час зустрічі заплановано оприлюднення вимог журналістів на захист свободи слова до влади та медіавласників, а також створення координаційного органу громадського Руху «Стоп цензурі!».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28986
Читайте також
22.05.2010 15:47
Мар'яна Закусило
, Світлана Остапа
95 043
22.05.2010 13:26
«Телекритика»
58 810
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
babay
5056 дн. тому
Отак лакейська запопадливість недалеких "діячів" робить ну справді такі ведмежі послуги господарям. А обіцяли, що до керівництва країною прийдуть професіонали. А самі в адміністрацію не змогли нормальних людей набрати - осоромились на весь світ через дурницю...
Хаачу в Мааскву
5061 дн. тому
для Гость === А при помарнчевих ти теж такий розумний був? Чи "антінародний рєжім" апріорі можна мочити в talk-show, 95-х кварталах і т. д. ?
Тоже тема
5061 дн. тому
2 Тёма // 21.05.2010 12:02:18 Чурка - це те, що ти на Окружній у дальнобійників смокчеш.
Гость
5061 дн. тому
Распространение в СМИ сплошного негатива, двусмысленные заголовки статей, выдергивание фраз из текста, что так любят делать журналисты, никакого отношения к цензуре и свободе слова не имеют. Демократия - это не вседозволенность, журналистам не мешало бы помнить об этом. Создание негативного образа президента, основываясь на своем субъективном отношении к нему (а не на делах и поступках) не делает чести журналисту.
dctfrdctulf
5061 дн. тому
"Свита делает короля..." А тут она его еще и "уделала".Ну, стал Президентом, так теперь "фиалками на двор "ходить?! Упасть венок мог на кого-то другого.Просто эхо детских комплексов: упал,больно, а оглядывается,чтоб никто не увидел.Детский сад на полянке...
Алекс
5061 дн. тому
А чем знамениты Вы?
dgagg
5061 дн. тому
Чем таким знаменит Кипиани? Что он делает?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду