ІТК хоче бачити в Нацраді Потураєва, Прозоровського і Черниша

20 Травня 2010
14890
20 Травня 2010
13:22

ІТК хоче бачити в Нацраді Потураєва, Прозоровського і Черниша

14890
ІТК хоче бачити в Нацраді Потураєва, Прозоровського і Черниша

Індустріальний телевізійний комітет обговорює претендентів на посаду членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, окрім погоджених з Незалежною асоціацією телерадіомовників кандидатур. Про це на прес-конференції 20 травня повідомила виконавчий директор ІТК Катерина Котенко.

 

ІТК хоче бачити в Нацраді таких людей:

1) Тарас Прозоровський - керівник юридичної служби медіагрупи «Інтер»;

2) Олег Черниш - директор департаменту розвитку мереж групи «1+1»;

3) Микита Потураєв - член Національної ради у 2000-2002 роках та екс- керівник управління суспільних комунікацій групи EastOne і радник з питань зв'язків з громадськістю Фонду Віктора Пінчука.

 

«Нас надзвичайно тішить, що теперішній голова Національної ради Володимир Манжосов перед тим, як став головою, був представником телеканалу "Україна" в ІТК. Це свідчить про тісну співпрацю між сьогоднішнім складом Нацради та ІТК. Ми хочемо, щоб людей, які розуміють проблеми галузі і спілкуються з індустрією, було більше в Національній раді», - прокоментувала вона побажання ІТК.

 

За словами Катерини Котенко, ІТК не є суб'єктом висування кандидатур до Нацради, оскільки не є всеукраїнською громадською організацією у сфері медіа, а є галузевим об'єднанням. «Ми можемо тільки рекомендувати. Ми ведемо переговори з організаціями, які офіційно є суб'єктами подання кандидатур. Комітет свободи слова ми також поставимо до відома, що такі кандидатури рекомендовані ІТК», - пояснила вона ТК.

 

Член правління Незалежної асоціації телерадіомовників Тетяна Лебедєва додала, що депутатські фракції також можуть враховувати побажання індустрії. «Фракції висувають кандидатури з експертного середовища. Навряд чи хтось із депутатів піде до Національної ради працювати і залишить своє крісло під куполом», - сказала вона.

 

Як повідомляла ТК, ІТК і НАМ погодили три спільні кандидатури на посади членів Нацради: виконавчого директора ІТК Катерину Котенко, виконавчого директора НАМ Катерину М'ясникову і колишнього члена Нацради Миколу Фартушного. 20 травня НАМ зробить на них офіційне подання до Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

13 травня Верховна Рада України звільнила чотирьох членів Національної ради - Юрія Плаксюка, Віталія Шевченка, Тетяни Лебедєвої та Віктора Понеділка. 

 

15 травня в газеті «Голос України» було надруковане повідомлення про оголошення конкурсу на заміщення трьох вакантних посад (на місце Плаксюка комітет уже оголосив конкурс 28 квітня, термін прийому заяв спливає 21 травня). Протягом 21 дня парламентські фракції і громадські організації можуть висунути кандидатури на заміщення цих посад, після чого профільний комітет розгляне кандидатури (на це законом відведено до 14 днів) і запропонує їх на голосування в зал.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14890
Теги:
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Оксана
5061 дн. тому
ВСЕХ ОТ ИНДУСТРИИ В НАЦСОВЕТ! ВСЕ ДОЛЖЕН РЕГУЛИРОВАТЬ КАПИТАЛ, СТРАНА ПОДОЖДЕТ!!!! ЖЕЛАТЕЛЬНО ИНТЕР!!!
wonder
5061 дн. тому
интересно, а почему ИТК обговаривает кандидатуры, если по закону права подачи кандидатур у ИТК нет??? или это прозрачный намек???
тамара
5061 дн. тому
индустрия, которая не является членом ни каких организаций, всеми способами поддерживают кандидатуру Катерины Котенко - истинный профессионал и внимательный человек! Одним словом - миротворец!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду