Катерина М’ясникова, Катерина Котенко і Микола Фартушний – кандидати в Нацраду від НАМ (ДОПОВНЕНО)

20 Травня 2010
22170
20 Травня 2010
08:48

Катерина М’ясникова, Катерина Котенко і Микола Фартушний – кандидати в Нацраду від НАМ (ДОПОВНЕНО)

22170
Катерина  М’ясникова, Катерина Котенко і Микола Фартушний – кандидати в Нацраду від НАМ (ДОПОВНЕНО)

Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) разом з Індустріальним телевізійним комітетом (ІТК) висунула своїх кандидатів на посади членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. 

 

Як стало  відомо «Детектор медіа», це Катерина М'ясникова (виконавчий директор НАМ), Катерина Котенко (виконавчий директор ІТК) і Микола Фартушний (директор ТОВ «Нові грані», заступник голови правління кредитної спілки «Ефір»). Сьогодні, 20 травня, НАМ подасть їхні кандидатури до Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації для участі в  конкурсі на заміщення вакантних посад членів Національної ради.

 

Микола Фартушний уже був членом Національної ради з вересня 2003 по лютий 2005 року за президентською квотою. У цей час у складі Нацради працювали Борис Холод (голова), Віталій Шевченко, Віктор Понеділко, нинішній голова Нацради Володимир Манжосов, Тетяна Лебедєва, Віктор Павленко, Віктор Лешик, і Олександр Бутко (змінив Бориса Холода на два місяці). 

 

Натомість для Катерини Котенко і Катерини М'ясникової в разі позитивного голосування Верховної Ради, це може бути першим досвідом роботи на посаді членів Національної ради.

 

Як розповіла на прес-конференції 20 травня член правління НАМ Тетяна Лебедєва, ці три кандидатури відповідають вимогам, які громадськість (НАМ і ІТК) висуває до членів Нацради. Такими вимогами-критеріями є:

1) професійність і досвід роботи у галузі;

2) глобальне розуміння медійних проблем, а не лише вузькопрофесійне (наприклад, тільки радіо чи кабельного телебачення);

3) гарне знання законодавства - як українського, так і міжнародного;

4) незаангажованість і незалежність від конкретних медіахолдингів чи політичних сил;

5) розуміння значимості громадянського суспільства.

 

Як писала ТК, 13 травня Верховна Рада України звільнила чотирьох членів Національної ради - Юрія Плаксюка, Віталія Шевченка, Тетяни Лебедєвої та Віктора Понеділка. 

 

Як повідомила Тетяна Лебедєва, 15 травня в газеті «Голос України» було надруковане повідомлення про оголошення конкурсу на заміщення трьох вакантних посад (на місце Плаксюка комітет уже оголосив конкурс 28 квітня, термін прийому заяв спливає 21 травня). Протягом 21 дня парламентські фракції і громадські організації можуть висунути кандидатури на заміщення цих посад, після чого профільний комітет розгляне кандидатури (на це законом відведено до 14 днів) і запропонує їх на голосування в зал.

 

Відповідно  до закону України «Про Національну раду України з питань телебачення та радіомовлення», подання кандидатур на посаду члена Національної ради можуть робити всеукраїнські об'єднання громадян у галузі діяльності засобів масової інформації.

 

Довідка ТК:

Катерина  М'ясникова - працює в медіасфері з 2001 року. Закінчила Києво-Могилянську Академію, юридичний факультет. Почала працювати в НАМ з 2001 року юристом консультантом, до цього працювала в структурі Департаменту інтелектуальної власності. З 2003 року працює виконавчим директором НАМ.

 

Катерина  Котенко - фаховий соціолог, вища освіта здобута у Львівському національному університеті імені Івана Франка. У 2000-2002 - директор громадської організації «Освітній ресурсний центр» (Львів). У 2002-2005 - виконавчий директор Асоціації мережевих телерадіомовників України «Мережа» (Київ). З 2005 року - виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету.

 

Микола Фартушний - працював у КБ «Південне», в Дніпропетровській філії Національного інституту стратегічних досліджень. 1994-1997 - головний консультант прес-служби Президента України. Працював у відеоцентрі ВО «Південмаш», директором ТВО «Нове покоління», заступником директора студії «Відродження» Національної телекомпанії України, першим заступником директора ТОВ «Зет» і заступником керівника департаменту ТОВ «Агентство політичних технологій». Із березня 2001 по вересень 2003 - представник Нацради у Київській області. Із вересня 2003 по лютий 2005 - член Нацради. У 2005 році був першим заступником директора департаменту зв'язків з громадськістю МВС України. У 2005-2007 - заступник директора, директор ТОВ «Третій поверх», член громадської ради при Нацраді. З 2007 - директор ТВО «Нові грані», за сумісництвом заступник голови правління кредитної спілки «Ефір».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22170
Читайте також
25.06.2010 10:00
Мар'яна Закусило
58 005
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрей У.
5083 дн. тому
Катерина Мясникова - отличный специалист, умный и приятный человек. Больше бы таких!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду