Ганна Чміль очолила Національний центр Олександра Довженка

18 Травня 2010
27878
18 Травня 2010
13:17

Ганна Чміль очолила Національний центр Олександра Довженка

27878
Ганна Чміль очолила Національний центр Олександра Довженка

Із 17 травня колишнього голову Державної служби кінематографії Ганну Чміль призначено виконувачем обов'язків генерального директора державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка». Відповідний наказ Міністерства культури і туризму був підписаний 14 травня, повідомляє прес-служба відомства.

 

«Причиною мого уходу з посади голови Держслужби кінематографії є досягнення граничного терміну перебування на державній службі», - цитує прес-служба Ганну Чміль.

 

За її словами, вона виконала завдання, які ставила перед собою, коли йшла на посаду голови Держкіно у 2006 році. Зокрема ратифіковано Міжнародну конвенцію спільного кіновиробництва, яку введено в дію в Україні з 1 грудня 2009 року, та прийнято закон «Про внесення змін до Закону України "Про кінематографію" та інших законів України щодо підтримки виробництва національних фільмів», завдяки якому національне кіновиробництво звільняється від оподаткування на п'ять років і створюється спеціальний рахунок фінансової підтримки національної кінематографії.

 

«У Франції закуплено новітнє обладнання для обробки кіноплівки та тиражування фільмокопій, яке має бути встановлено в Національному центрі Олександра Довженка. Саме для того, щоб це обладнання було якомога швидше запущено в експлуатацію, я й вирішила прийняти пропозицію посісти посаду в. о. генерального директора ДП "Національний центр Олександра Довженка"», - зазначила Ганна Чміль.

 

Як повідомляла ТК, 12 травня уряд звільнив Ганну Чміль з посади голови Держкіно згідно з її заявою та виходом на пенсію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27878
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
казел
5081 дн. тому
НА КОНЕЦ-ТО теперь ЧМЕЛЬ , Сатаренко і гражданін Германіі на одном єтаже - будет веселей! Палата № 6 полноє названіє "КУЛЬТУРА і ЖИДДЯ"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду