ІМІ та КНМП готові надавати юридичну підтримку журналістам, які заявили про цензуру

7 Травня 2010
38810
7 Травня 2010
13:20

ІМІ та КНМП готові надавати юридичну підтримку журналістам, які заявили про цензуру

38810
ІМІ та КНМП готові надавати юридичну підтримку журналістам, які заявили про цензуру

Підтримку журналістам «1+1» та СТБ, які виступили проти цензури та тиску, висловив «Інститут масової інформації» та Комітет Київської незалежної медіа-профспілки.

 

У зверненні ІМІ зазначено:

 

«Ми готові надавати правову допомогу журналістам, які стикнулися з цензурою та тиском в редакціях, консультувати та захищати їхні професійні та трудові права у випадку судових спорів. Детальна інформація за телефоном +38 044- 566-15-34».

 

Також ІМІ нагадує, що продовжує моніторити ситуацію з порушенням прав журналістів з метою збору публічної і інсайдерської інформації про всі факти цензури, політичного та економічного тиску в українських медіа. Інформувати про це ІМІ обіцяє українську громадськість, а також іноземних партнерів ІМІ з міжнародної правозахисної мережі IFEX.

 

«Зважаючи на ситуацію, яка складається в інформаційному просторі України, ми наголошуємо, що оприлюднення фактів порушення прав журналістів, журналістська солідарність та правильна правова позиція є головними інструментами у боротьби проти цензури», - йдеться у зверненні ІМІ.

 

Солідарність з колективом телевізійної служби новин «1+1», який відверто заявив про встановлення цензури на каналі, висловила КНМП.

 

«Ми готові надати юридичну і організаційну підтримку нашим сміливим коллегам, - зазначають представники КНМП. - Ми закликаємо всіх журналістів України підтримати колег одного з найбільших телеканалів. А також закликаємо не мовчати, якщо в інших засобах масової інформації виявлятимуться спроби знищити свободу слова. Лише усі разом ми можемо дати відсіч новим спробам перетворити нас на пропагандистів та інформаційних убивць».

 

КНМП також застерігає власників і адміністрацію телеканалу «1+1» від репресій проти журналістів: «В протилежному випадку протести наших колег в Україні можуть набути масового характеру».

 

Нагадаємо, напередодні, 6 травня, журналісти «1+1» розповсюдили відкритий лист щодо  запровадження цензури на каналі. Наступного дня, 7 травня, про системну цензуру заявили журналісти програми «Вікна» телеканалу СТБ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
38810
Читайте також
06.05.2010 09:24
Мирослав Откович, для «Детектор медіа»
95 591
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду