Обама: 2009 рік − несприятливий для свободи слова

4 Травня 2010
19441
4 Травня 2010
11:01

Обама: 2009 рік − несприятливий для свободи слова

19441
Обама: 2009 рік − несприятливий для свободи слова

Президент США Барак Обама назвав минулий рік несприятоивим для свободи слова в усьому світі. З такою заявою він виступив з нагоди Всесвітнього дня свободи преси, який відзначався 3 травня, пише інтернет-видання «Українська правда» з посиланням на «Інтерфакс».

 

«Тоді як люди одержали більший доступ до інформації через інтернет, мобільні телефони й інші засоби зв'язку, уряди в таких країнах, як Китай, Ефіопія, Іран і Венесуела обмежували свободу слова, не даючи повного доступу до використання цих технологій», - говориться в заяві.

 

«Торік співробітників ЗМІ убивали за їхню діяльність частіше, ніж у будь-якому іншому році недавньої історії», - підкреслює президент, особливо відзначаючи убивства більш 30 журналістів на Філіппінах, у провінції Магуінданао.

 

Серед країн, де вбивства журналістів відбуваються найчастіше, президент США назвав Росію, Сомалі, Мексику і Гондурас.

 

Обама зазначив, що вбивцям журналістів найчастіше вдається уникнути відповідальності, що відбувається «у дев'ятьи з десяти випадків». У зв'язку з цим він закликав уряди різних країн уважніше поставитися до цієї проблеми.

 

Він також нагадав, що усе більше журналістів і блогерів опиняються під вартою в усьому світі.

«Уряди Білорусі, Бірми, Китаю, Куби, Еритреї, Північної Кореї, Тунісу, Узбекистану і Венесуели засуджують до тюремного ув`язнення журналістів, які критикують  керівників уряду і їхню політику», - зазначив Обама.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19441
Читайте також
02.08.2010 16:06
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
14 778
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду