Юрій Плаксюк: Концерн РРТ підпорядкують Держкомтелерадіо після 4 травня

29 Квітня 2010
17719
29 Квітня 2010
16:05

Юрій Плаксюк: Концерн РРТ підпорядкують Держкомтелерадіо після 4 травня

17719
Юрій Плаксюк: Концерн РРТ підпорядкують Держкомтелерадіо після 4 травня

Урядове засідання, яке схвалить повернення Концерну РРТ до сфери управління Державного комітету телебачення і радіомовлення від Міністерства транспорту і зв'язку, відбудеться після 4 травня. Про це на прес-конференції 29 квітня повідомив голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк.

 

За його словами, погоджені документи вже знаходяться в урядовому комітеті, який очолює Борис Колесников.

 

«Досвід управління Держкомтелерадіо Едуардом Прутніком переконує, що Концерн, який на 90% виконує замовлення для розповсюдження програм телебачення і радіомовлення, має підпорядковуватися комітету, який може на це впливати, а не відомству, яке далеке від телерадіомовлення й має інші цілі й завдання», - зазначив Юрій Плаксюк.

 

Перепідпорядкування Концерну, на його думку, особливо актуальне, враховуючи важливість впровадження цифрового телебачення. «Цим має перейматися Концерн - монополіст, який єдиний може забезпечити в стислі терміни побудову мережі цифрового телебачення. Всі інші компанії переслідують інші інтереси», - сказав він.

 

На думку Юрія Плаксюка, після перепідпорядкування Концерну Держкомтелерадіо, у КРРТ має з'явитися заступник генерального директора з питань впровадження цифрового телебачення.

 

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 14 квітня (останнє засідання, у якому брав участь Юрій Плаксюк як член Нацради) відмовила Концерну РРТ у видачі ліцензії провайдера цифрового телебачення.

 

Як повідомляла ТК, уряд розробив проект постанови про передачу Концерн РРТ зі сфери управління Мінтрансзв'язку в підпорядкування Держкомтелерадіо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17719
Читайте також
08.10.2010 10:22
Аркадій Музичук, «День»
28 239
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду