Комітет з питань свободи слова рекомендує парламенту взяти до відома звіт Нацради

28 Квітня 2010
19174
28 Квітня 2010
18:03

Комітет з питань свободи слова рекомендує парламенту взяти до відома звіт Нацради

19174
Комітет з питань свободи слова рекомендує парламенту взяти до відома звіт Нацради

Профільний парламентський комітет під час засідання 28 квітня розглянув звіт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення за 2009 рік і рекомендував Верховній Раді взяти його до відома.

 

Перший заступник голови комітету Андрій Шевченко, виступаючи з цього питання, застеріг Нацраду, щоб у майбутньому вона не припускалася порушення порядку прийняття регуляторних актів.

 

Голова підкомітету з питань телебачення Олена Бондаренко зауважила, що звіт Нацради треба взяти до відома. «У мене багато питань до Нацради, але до її попереднього складу», - сказала вона нещодавно призначеному голові Нацради Володимиру Манжосову.

 

Член комітету Володимир Ландік побажав Нацраді при розподілі частот більше опікуватися регіональними телерадіомовниками. «Люди хочуть знати, що у них в регіоні чи місті робиться, а не дивитися тільки столичні новини», - зазначив він.

 

Члена комітету Миколу Баграєва цікавили питання, пов'язані з запровадженням цифрового мовлення. «Яка концепція розвитку цифрового мовлення буде взята за основу, хто нею буде займатися?», - запитав він у голови Нацради.

 

Андрій Шевченко запропонував розробити рекомендації, спрямовані на поліпшення діяльності Нацради.

 

Члени комітету одноголосно вирішили не тільки рекомендувати Верховній Раді взяти до відома звіт Нацради, а й за підсумками його обговорення розробити рекомендації, спрямовані на поліпшення діяльності цього регуляторного органу.

 

Нагадаємо, Національна рада затвердила свій звіт за 2009 рік рішенням від 20 січня. 27 січня у встановлений законом термін (не пізніше 1 лютого) документ був поданий на розгляд президенту і Верховній Раді, перед якими звітує регуляторний орган. Президент прийняв звіт 1 лютого.

 

Минулого року президент прийняв звіт 5 лютого. А Верховна Рада так і не змогла його заслухати.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19174
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду