Речник Мінфіну: Ми не плануємо збільшувати податок на рекламу

23 Квітня 2010
18415
23 Квітня 2010
11:47

Речник Мінфіну: Ми не плануємо збільшувати податок на рекламу

18415
Речник Мінфіну: Ми не плануємо збільшувати податок на рекламу

Уряд не планує збільшувати податок на рекламу в 42 рази. Про це на нараді з питань формування державного бюджету України в Комітеті Верховної Ради з питань свободи слова та інформації 23 квітня сказав речник Міністерства фінансів Андрій Боєчко.

 

«Я не знаю, звідки ви це взяли. Ми не планували і не плануємо збільшувати податок на рекламу», - висловив він позицію Міністерства фінансів. Цю заяву присутні на нараді зустріли оплесками.

 

Член Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець подякував за оперативну реакцію на те, як галузь зреагувала на імовірне збільшення податку на рекламу в 42 рази, тому що в Україні це єдиний податок на витрати.

 

Перший заступник голови парламентського комітету Андрій Шевченко зазначив, що в багатьох країнах податку на рекламу не існує, Росія також його відмінила. Але це не єдина проблема медійної галузі, за його словами, яка стоїть на порядку денному. Зокрема потребує вирішення й питання розмитнення фільмів, бо без її вирішення потерпає медійна галузь.

 

Тим часом, представник президента у Верховній Раді, депутат від Партії регіонів Юрій Мірошніченко підтвердив в ефірі «Шустер Live» 22 квітня інформацію про те, що уряд планує збільшення податку на рекламу в 42 рази. «Це ще не є закон. Це є пропозиції уряду, які будуть дуже ретельно розглядатися у парламенті», - цитує його слова «Українська правда». На його думку, «цей податок, навіть якщо він буде збільшений, суттєво не вплине на доходну частину бюджету».

 

Нарада з питань формування держбюджету, організована парламентським Комітетом з питань свободи слова та інформації, була присвячена імовірному збільшенню податку на рекламу в 42 рази. У ній взяли участь віце-спікер Микола Томенко, перший заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, члени комітету Микола Баграєв, Юрій Стець, Олена Кондратюк, Віктор Уколов, представники телеканалів - голова правління СТБ Володимир Бородянський і заступник генерального директора «1+1» Максим Варламов, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов, заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення Володимир Горобцов, медіаексперти та медіаюристи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18415
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду