Axel Springer та Ringier AG об’єдналися та зацікавилися медіаактивами в Україні

25 Березня 2010
16864
25 Березня 2010
19:48

Axel Springer та Ringier AG об’єдналися та зацікавилися медіаактивами в Україні

16864
Axel Springer та Ringier AG об’єдналися та зацікавилися медіаактивами в Україні

Східноєвропейський медіахолдинг німецького концерну Axel Springer AG та швейцарської компанії Ringier AG зацікавлений у купівлі медіаактивів в Україні, повідомляє УНІАН.

 

Про це представники компаній заявили вчора під час прес-конференції в Цюриху, на якій оголосили про об`єднання своїх східноєвропейських активів для створення одного із найбільших холдингів у цьому регіоні.

 

Компанії планують об`єднати свої активи в Польщі, Чехії, Словаччині, Сербії та Угорщині й зацікавлені у подальшому розвитку спільної компанії, в якій кожна з них отримає по 50%.

 

Серед можливих регіональних напрямків експансії називалися Україна та Румунія.

 

Медіахолдинг після згоди антимонопольних органів має бути створений до 2011 року.

 

Дохід майбутньої компанії зі штаб-квартирою в Цюриху становитиме понад 400 млн. євро, EBITDA - більш як 60 млн. євро.

 

Холдинг, в якому працюватиме майже 5 тисяч осіб, об`єднає більше ста друкованих ЗМІ та 70 інтернет-ресурсів у п`яти державах Східної Європи.

 

У 2013-2015 роках заплановано вихід холдингу на IPO.

 

Створений в 1946 році Axel Springer AG - один з найбільших європейських видавничих і медіаконцернів, що випускає понад 150 найменувань газет і журналів у більш ніж 32 країнах. Доходи компаній концерну минулого року становили 2,6 млрд. євро.

 

Ringier AG, що належить сім`ї Рінгер, видає більш як 40 газет і журналів у дев`яти країнах світу. Компанія володіє одним з найбільших видавництв в Швейцарії Betty Bossi, понад 20 інтернет-порталами, здійснює виробництво телепрограм. У 2008 році доходи компанії становили майже мільярд євро.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16864
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду