Лен Блаватник має намір придбати MGM

16 Березня 2010
14063
16 Березня 2010
10:01

Лен Блаватник має намір придбати MGM

14063
Лен Блаватник має намір придбати MGM

Американський бізнесмен російського походження Лен Блаватник розглядає можливість приєднання до свого бізнесу голлівудської кінокомпанії Metro-Goldwyn-Mayer. Про це він повідомив виданню Financial Times.

 

«Студія могла б бути гарною платформою для розширення наших активів... За правильну ціну, це чудова покупка», - зазначив він, додавши, що хоче збудувати «медіаплатформу 21 століття».

 

Суперниками Блаватника є Time Warner та Relativity Media.

 

MGM, одна з найстаріших голлівудський студій, переживає не найкращі часи від моменту її придбання у 2005 році консорціумом на чолі з Sony. Тоді сума угоди становила $5 млрд, а тепер очікується виручити максимум $1,5 млрд. Але студія усе ще залишається привабливою для покупців завдяки, передусім, каталогу фільмів про Джеймса Бонда та правам на створення нових серій Бондіани.

 

Access Industries Лена (Леоніда) Блаватника володіє хімічною компанією Lyondell-Basell Industries, частками в нафтовій групі TNK-BP та UC Rusal -алюмінієвій компанії, що підконтрольна Олегу Дерипасці. Дохід Access Industries від медіабізнесу наразі є «мізерним», зазначає пан Блаватник. Але у найближчі 3-5 років він хоче збільшити частку медійних та телеком- активів, особливо цифрових.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14063
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду