Astra: в Україні супутникових домогосподарств удвічі менше, ніж кабельних

11 Березня 2010
20443
11 Березня 2010
17:40

Astra: в Україні супутникових домогосподарств удвічі менше, ніж кабельних

20443
Astra: в Україні супутникових домогосподарств удвічі менше, ніж кабельних

Основним способом доставки телевізійного сигналу в Україні є наземні мережі, у той час як загалом у Східній Європі (Білорусь, Болгарія, Естонія, Латвія, Литва, Румунія, Україна) найпершим є кабель. Про це свідчать результати дослідження Astra Satellite Monitors, проведеного у 2009 році на замовлення супутникового оператора SES Astra і презентованого в Києві 11 березня.

 

Спосіб поширення сигналу

Кількість домогосподарств

у Східній Європі

з них в Україні

Наземні мережі

12,73 млн (37%)

8,95 млн (50%)

Кабель

15,46 млн (45%)

5,95 млн (33%)

Супутник

6,01 млн (17%)

2,90 млн (16%)

DSL

0,25 млн (<1%)

0,06 млн (<1%)

Усього

34,5 млн (100%)

17,9 млн (100%)

 

При цьому протягом наступних півроку 2,8 млн українських домогосподарств планують придбати супутникове обладнання.

 

Що стосується переходу на «цифру», то Україна в Східній Європі випереджає лише Білорусь і Литву за рівнем проникнення цифрових технологій.

 

 

Як показало дослідження, супутник відіграє важливу роль у переході на «цифру». У 2009 році кількість цифрових супутникових домогосподарств у Східній Європі стала на 1,4 млн більше (з них 0,6 млн за рахунок України) і нині становить 5,84 млн (з них - 2,83 млн цифрових супутникових домогосподарств в Україні).

 

Дослідження Astra Satellite Monitors проводиться на замовлення компанії SES Astra з 1994 року в 35 країнах. У 2009 році загалом були опитані 70 тисяч осіб. В Україні дослідження Ukrainian Satellite Monitor проводить компанія GfK Ukraine методом особистих інтерв'ю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20443
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Constant Reader
5126 дн. тому
"Основним способом доставки телевізійного сигналу в Україні є наземні мережі, у той час як загалом у Східній Європі (Білорусь, Болгарія, Естонія, Латвія, Литва, Румунія, Україна) найпершим є кабель" - мені здається тут все в порядку, оскільки мається на увазі вся Східна Європа загалом, до якої входить й Україна.
Отак
5131 дн. тому
"Основним способом доставки телевізійного сигналу в Україні (!!!!) є наземні мережі, у той час як загалом у Східній Європі (Білорусь, Болгарія, Естонія, Латвія, Литва, Румунія, Україна(!!!!)) найпершим є кабель." Перша частина речення суперечить другій. Так основним способом доставки сигналу в Україні що є????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду