Медведєв: У Росії буде телемовлення для українців

5 Березня 2010
29288
5 Березня 2010
16:22

Медведєв: У Росії буде телемовлення для українців

29288
Медведєв: У Росії буде телемовлення для українців

У Росії незабаром здійснюватиметься мовлення одного або двох українських телеканалів. Про це Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв повідомив під час спільної прес-конференції з українським колегою Віктором Януковичем, пише інтернет-видання «Лента.ru». Захід відбувся в Кремлі за підсумками двосторонніх переговорів. Вранці 5 березня пан Янукович вперше прибув до Москви як президент України.

 

Пан Медведєв уточнив, що йдеться «про пакет, яким зможе скористатися найширше представництво української діаспори і всі, хто захоче отримувати інформацію в Росії українською мовою». Такі нововведення він мотивував тим, що Росія має дбати про забезпечення розвитку мов сусідів.

 

«Необхідно вивчити, чи забезпечені умови для вивчення української мови і яка тут "інформаційна галявина"», - зазначив він.       

 

У свою чергу, Віктор Янукович, пообіцяв, що невдовзі російськомовні громадяни не зазнаватимуть утисків в Україні.

 

«Ми ухвалимо всі необхідні закони. І це моє програмне рішення я виконаю перед українським народом. Це питання буде вирішено найближчим часом», - підкреслив Президент України.       

 

Під час виборчої кампанії пан Янукович обіцяв надати російській мові офіційний статус на рівні регіонів - там, де за подібне рішення висловляться більшість населення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29288
Читайте також
13.03.2010 18:46
Александр Габуев, «Коммерсантъ»
39 042
12.03.2010 03:02
Валерий Зайцев
, для «Детектор медіа»
40 769
11.03.2010 14:38
Алия Самигуллина, Константин Пукемов, «Газета.ru»
29 483
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду