«Артикль 19» та «Міжнародна підтримка медіа» (IMS) закликають Януковича провести медіареформи

4 Березня 2010
14636
4 Березня 2010
14:29

«Артикль 19» та «Міжнародна підтримка медіа» (IMS) закликають Януковича провести медіареформи

14636
«Артикль 19» та «Міжнародна підтримка медіа» (IMS) закликають Януковича провести медіареформи

«Артикль 19» та «Міжнародна підтримка медіа» (IMS) надіслали відкритого листа новообраному Президенту України, Віктору Януковичу, закликаючи його негайно вжити заходів щодо подолання недоліків законодавчого регулювання та політики у сфері свободи вираження поглядів та свободи медіа в Україні.

 

Зокрема, зробити негайні та дієві кроки для забезпечення прийняття прогресивного закону про суспільне мовлення в Україні, який відповідав би європейським і міжнародним стандартам. Такого закону досі немає, незважаючи на декілька попередніх законодавчих ініціатив.

 

У листі також вказується на відсутність належної правової бази та публічної політики у сфері доступу до інформації, на необхідність приватизації державних та комунальних місцевих медіа та забезпечення прозорості медіавласності для того, щоб вирішити проблему контролю з боку політичних та економічних груп над ключовими українськими медіа.

 

«Ми закликаємо нового Президента України вважати реформи, пов'язані із захистом свободи вираження поглядів і свободи медіа, пріоритетними в його діяльності. Ми також сподіваємось, що він вживе усіх можливих заходів для того, щоб забезпечити справжній поступ у реалізації згаданих медіа реформ, які тривають в Україні вже протягом занадто довгого часу,» - зазначила виконавчий директор «Артиклю19» Агнес Калламард.

 

«Ми віримо, що для продовження демократичних реформ публічних інституцій та економіки в Україні, керівництво країни зобов'язане зробити все для того, щоб український медіасектор був захищеним та регулювався публічною політикою та законодавчими актами, що відповідають міжнародним стандартам,» - сказав Джеспер Хойберг, виконавчий директор Міжнародної підтримки медіа (IMS). 

 

IMS та «Артикль 19» зараз реалізують програму для медіа в Україні і висловлюють бажання та готовність надати свою повну підтримку та експертну допомогу для подальшого розвитку свободи вираження поглядів та свободи медіа в Україні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14636
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
micka
5137 дн. тому
все каналы нужно взять за жопу (потому что по другому не доходит) и скопом натянуть на две вещи: на ограничение о концентрации медиа в одних руках и на ограничение монополизации рынка в 35%. оштрафовать так, как они этого заслужили. и прекратить вылизывать задницы ахметам, пинчукам, хорошковским и остальным нуворишам тупорылым. они ж не бизнесмены даже, у них все везде трещит по швам, именно поэтому они и не могут оторваться от госбюджета.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду