«Воля» починає переводити абонентів на «цифру» і у Львові

23 Лютого 2010
15513
23 Лютого 2010
14:59

«Воля» починає переводити абонентів на «цифру» і у Львові

15513
«Воля» починає переводити абонентів на «цифру» і у Львові

Компанія «Воля» починає у Львові поетапну програму переходу на цифровий формат телебачення, повідомляє піар-служба компанії. З 1 березня на одному із сегментів мережі у Львові, де вже проведено підготовчі технічні роботи, буде вимкнений аналоговий сигнал.

 

У Львові послуги під брендом «Воля-Львів» надає ТОВ «Львівські телекомунікаційні системи». Пакети програм у цифровій якості були запропоновані абонентам з 2008 року. Таким чином, Львів став другим містом України, де «Воля» запровадила цифрове телебачення.

 

«Проект переходу на цифрову технологію в Києві, що розпочався у 2003 році, вже майже завершено. Пакети програм у цифровому форматі було запущено у Львові, Полтаві, Криму, Вінниці і тестуються в Харкові. Програму розраховано на 3-5 років, і ми очікуємо, що у Львові нам вдасться цілком перевести телекомунікаційну мережу на цифрову технологію до 2012 року - дати проведення футбольного чемпіонату Європи в Україні», - коментує президент компанії «Воля» Сергій Бойко.

 

Компанія розробила поетапний план інформування для абонентів у Львові. Як наголошує піар-служба, ведеться робота з індивідуального інформування, організовані виїзні бригади консультантів, які допомагають із підключенням та навчають користуватися новим обладнанням. Крім того, запроваджено окрему «гарячу лінію» для звернень, залучено ЗМІ та експерти галузі для популяризації цифрової технології.

 

За словами пана Бойка, перехід на цифрову технологію дозволить компанії зменшити затрати на обслуговування зношеного аналогового обладнання.

 

 

Нагадаємо, що перехід на цифрові носії і вимкнення аналогу відбувся спочатку в Києві та викликав скарги абонентів до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та Антимонопольного комітету України. Причиною несприйняття глядачами нововведень було визнано незадовільну роз`яснювальну кампанію. Також значною групою скаржників, за версією компанії, стали  глядачі, які несанкціоновано підключалися до аналогової мережі «Волі» і втратили можливість отримувати сигнал у зв`язку з переходом на нову технологію.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15513
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Антикорупційне Бюро
5172 дн. тому
Воля знову на кол проситься, дужжжжжеее проситься...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду