MTG оголосила про збільшення своєї частки у «Viasat Україна» до 85%

22 Лютого 2010
9811
22 Лютого 2010
15:34

MTG оголосила про збільшення своєї частки у «Viasat Україна» до 85%

9811
MTG оголосила про збільшення своєї частки у «Viasat Україна» до 85%

Медіакомпанія Modern Times Group AB 22 лютого оголосила про підписання угоди щодо викупу в Strong Media Group Ltd. додаткових 35% акцій Viastrong Holding AB, що управляє платформою платного супутникового телебачення Viasat в Україні через ТОВ «Віжн ТБ».

 

Фінансові умови угоди не розголошуються. Транзакція є предметом до подальшого погодження відповідними регуляторними органами і має бути завершена протягом другого кварталу 2010 року.

 

Нагадаємо, MTG підписала партнерську угоду зі створення спільного підприємства зі Strong у вересні 2007 та запустила у квітні 2008 платформу Viasat в Україні. До цього часу MTG володіла часткою 50% і пропорційно брала участь у прибутках та витратах бізнесу «Viasat Україна». Після завершення транзакції MTG повністю консолідує у звітності Viasat Broadcasting операційні результати «Viasat Україна» в  бізнес-сегменті «Платне ТБ - ринки, що розвиваються».

 

Президент і голова правління MTG Ганс-Хольгер Альбрехт зауважив, що MTG продовжить інвестувати в розвиток української платформи, яка розташована на перспективному ринку. «Збільшення частки в акціонерному капіталі збільшує потенціал MTG за рахунок постійних інвестицій, які ми здійснюємо. Нещодавнє придбання частки 50% "Радуга ТБ" - національної супутникової платформи в Росії, а також інвестиція в український бізнес ще раз демонструє нашу зацікавленість в бізнесі платного ТБ на ринках, що розвиваються», - заявив він.

 

Довідка:

Modern Times Group (MTG) - шведська медіакомпанія, друга за розміром у Європі телемовна група. Володіє компанією Viasat Broadcasting, що надає послуги супутникового ТБ в 9 країнах (Швеції, Норвегії, Данії, Фінляндії, Естонії, Латвії, Литві, Україні та Росії) понад мільйону абонентів. Зокрема Viasat Baltic і «Viasat Україна» налічують 216 тис. преміальних абонентів станом на кінець 2009 року. Viasat також пропонує 11 власних тематичних каналів у 25 країнах. Крім цього, MTG є найбільшим акціонером російської телекомпанії «CTC Медиа» й найбільшим оператором у сегменті комерційного радіо в скандинавському та балтійському регіонах.

 

ТОВ «Віжн ТБ» (ТМ Viasat) - перший український ліцензований провайдер платного цифрового супутникового телебачення, що пропонує послуги під торговою маркою Viasat. Послуга Viasat в Україні надається з квітня 2008 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9811
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду