«Закрита зона» запустить супутниковий телеканал «Док-TV»

10 Лютого 2010
19790
10 Лютого 2010
17:01

«Закрита зона» запустить супутниковий телеканал «Док-TV»

19790
«Закрита зона» запустить супутниковий телеканал «Док-TV»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 10 лютого ухвалила рішення про видачу ліцензії на супутникове мовлення ТОВ «Студія "Зміна"» (продюсерський центр «Закрита зона»).

 

Компанія хоче запускати телеканал документальних фільмів «Док-TV». Концепцію інформаційно-просвітницького мовника презентувала директор студії Наталка Фіцич.

 

Телеканал планує мовити на супутнику AMOS-2, оператор телекомунікацій - Концерн РРТ. Українська мова становитиме не менше 75%. Національний продукт займатиме 72% ефірного часу на добу, 7 годин на добу буде відведено програмам власного виробництва.

 

За словами Наталки Фіцич, канал робитиме акцент на документальних фільмах різних жанрів: публіцистичних, культурологічних, науково-просвітницьких, виробництва як сучасних українських продакшнів, так і радянських студій, а також іноземних виробників.

 

В ефірі заплановані щодня кожні півгодини короткі випуски новин, а також щоденна лінійка журналістських розслідувань хронометражем 30 хвилин.

 

Член Нацради Тетяна Лебедєва нагадала, що після набуття чинності законом про ліцензійний збір в Національної ради відсутній механізм нарахування збору за супутникову ліцензію. Тому отримання ліцензії і процес сплати відтерміновується, доки не будуть прийняті зміни до закону або ж Кабмін вкаже Нацраді інакший спосіб. Наталка Фіцич висловила готовність чекати.

 

Як повідомляла ТК, ТОВ «Студія "Зміна"» зареєструвалася в Нацраді 22 липня як суб'єкт інформаційної діяльності (студія-виробник). Наталка Фіцич тоді пояснила ТК, що зареєстрований продакшн - це юридична особа продюсерського центру «Закрита зона».

 

Згідно з реєстром телерадіоорганізацій станом на 1 січня 2010 року засновниками «Студії "Зміна"» були: Носов Сергій Іванович, Фіцич Наталія Степанівна, Ар'єв Володимир Ігорович, ТОВ «А.П.І. Україна» (м. Київ).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19790
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Причетний?
5185 дн. тому
Все буде Dok! ;)
Otar Dovzhenko
5186 дн. тому
Ну нарешті. Я вже за ними скучив :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду