Засідання Нацради не відбудеться через відсутність кворуму

2 Лютого 2010
18894
2 Лютого 2010
16:40

Засідання Нацради не відбудеться через відсутність кворуму

18894
Засідання Нацради не відбудеться через відсутність кворуму

У зв'язку з відсутністю кворуму засідання та брифінг Національної ради у середу, 3 лютого 2010 року, не відбудеться. Про це повідомляє сайт Національної ради.

 

За законом засідання Нацради є правомочним за умови присутності не менше шести членів з восьми. Водночас для ухвалення рішення достатньо п'яти голосів.

 

Як уточнив ТК в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко, кворуму немає, оскільки про свою неприсутність на засіданні повідомили Віталій Шевченко, Ігор Курус і Оксана Головатенко. «Є аргументація - запит щодо додаткових документів, які вони хочуть отримати. Цей запит поки розглядається», - зазначив він.

 

Оксана Головатенко зазначила ТК, що вона з колегами не попереджала, що їх не буде. «Ми написали до Андрія листа з проханням надати нам певну інформацію щодо засідання, яке відбулося 27 січня. І запропонували дати відповіді на наші запитання, а поки це не буде зроблено, ми на засідання не прийдемо», - сказала вона.

 

На її думку, якщо Андрій Мирошніченко робить заяву, що засідання 3 лютого не буде, значить він вважає, що колегам не потрібно надавати документи щодо засідання 27 січня.

 

Віталій Шевченко також вважає, що він не повідомляв заявою про свою неявку на засідання. «Я підписував заяви зовсім з іншого приводу - просив надати документи, необхідні для роботи. Але не йшлося про явку-неявку на засідання», - сказав він і уточнив, що про відсутність кворуму 3 лютого дізнався від ТК.

 

Натомість Ігор Курус підтвердив слова Андрія Мирошніченка про свою неявку на засідання: «Саме так. Ми хочемо отримати документи, на підставі яких здійснювалося засідання 27 січня. Ми не відмовляємося йти на засідання, але хочемо зрозуміти, що сталося, що був конкурс. Особисто я боюся просто прийти на засідання, щоб пізніше було внесене питання, яке я не готовий підтримати, але вийде так, що моя присутність буде рахуватися, хоча я покину залу. Я хотів би зрозуміти принципи утворення кворуму і відсутності кворуму».

 

Нагадаємо, 27 січня увечері Національна рада провела засідання, на якому підбила підсумки конкурсу ефірних телечастот. Оксана Головатенко, Ігор Курус і Віталій Шевченко, які не були присутні під час голосування, відмежувалися від підсумків конкурсу і, за інформацією газети «КоммерсантЪ», звернулися до Генеральної прокуратури України з вимогою перевірити законність рішення про результати конкурсу. Згодом Віталій Шевченко в публікації на ТК висловив думку, що після таких конкурсів Нацрада має йти у відставку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18894
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Петро Іванович
5186 дн. тому
Шановний Ігоре Федоровичу! Коли ви з половини робочого дня зникаєте і ідете кататися на лижах, а Віталій Федорович і Оксана не ідуть, то кворум є. Якщо Оксана у цей день продає спонсорство, а Віталій Федорович є на засіданні, то кворум все одно є. А якщо ви прогулюєте і саботуєте засідання втрьох,то кворуму немає, але є злочинна бездіяльність трьох членів нацради. Можете приходити.
Ivan
5186 дн. тому
а курусу хабарей не хватает?
Вепря
5187 дн. тому
/Петро 1ванович/ Лясовский изящно перешел на державну мову. Шановний до всього 1ншого подскажи своему дружбану Мирошниченко, что его зарплата тоже из налогов, и не для того, чтобы он решал, кому из членов нацсовета какие документы показывать, единолично назначать или отменять заседания и брифинги, заставлять подчиненных по ночам выписывать платежки. пещерное самодурство
Петро Іванович
5187 дн. тому
Не країна,а паноптикум злочинців і людей,далеких від поняття "закон", "держава","демократія". Курус і Головатенко! Вам платять податки люди,щоб ви ходили на засідання. Це ваша робота. Як і голосувати по совісті і професійно і приймати позицію більшості. Це і є демократія. А прогулювати безсоромно,лобіювати інтереси вашого хазяїна,по хамськи ставитися до ринку,тих людей,які на ньому працюють своєю бездіяльністю- це службовий злочин! І примітивна азіатчина,яка на вашій кар"єрі ставить хрест! Чому регіональні компанії мають від цього потерпати?
Бухгалтерия
5187 дн. тому
Я не Владик, я Мария Ивановна, сижу на табельных номерах, разношу посещаемость членов Нацрады. Передаю табеля главбуху. А она удерживает за прогулы.
Кролик
5187 дн. тому
Так приятно наблюдать высокий культурный уровень партии Хорошковского ,включая проффесора "Вепрю". Виталий и Игорь Федоровичи, скажите вашему защитнику, что культурные люди не мрут, а какают, как это постоянно вы делаете. Вы же культурные люди:)
Вепря
5187 дн. тому
кстати о наших баранах. у Владика лясовского теперь много времени и желания гулять по сайтам и обсырать своих бывших коллег. Привет "бухгалтерии"!
Вепря
5187 дн. тому
вот уроды! Петренко и Холод были мальчиками по сравнению стем, что позволяет себе Мирошниченко. В секретариате НР все в шоке как он выстраивал всех, чтобы ночью выписывали счета и срочно раздать лицотменил заседание чтобы не рассматривать потест генпрокуратуры, наверное ответит ей сам, и даже брифинг отменил. демократия процветает!
Бухгалтерия
5187 дн. тому
Надо удержать из зарплаты Головатенко, Куруса и Шевченко за прогулы и неявку на заседания !!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду