Нацрада просить секретаря РНБО втрутитися в ситуацію на Одеському ОРТПЦ (ДОПОВНЕНО)

2 Лютого 2010
23858
2 Лютого 2010
13:23

Нацрада просить секретаря РНБО втрутитися в ситуацію на Одеському ОРТПЦ (ДОПОВНЕНО)

23858
Нацрада просить секретаря РНБО втрутитися в ситуацію на Одеському ОРТПЦ (ДОПОВНЕНО)

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася з листом до секретаря Ради національної безпеки й оборони України Раїси Богатирьової з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася на державному підприємстві «Одеський обласний радіотелевізійний передавальний центр» після звільнення керівника Валерія Волкова. Копію листа за підписом заступника голови Нацради Юрія Плаксюка отримала ТК.

 

«Національна рада здивована, якщо не сказати більше, таким відомчим рішенням (звільнення Валерія Волкова. - ТК) і просить вас втрутитись у цю проблему задля нормалізації конфлікту і збереження високопрофесійного кадрового потенціалу Концерну РРТ», - йдеться в листі.

 

Нацрада звертає увагу на те, що Валерій Волков працював на посаді директора Одеського ОРТПЦ з червня 1997 року і за цей час підприємство повністю розрахувалося з боргами, замінило застаріле обладнання на сучасне, збудувало нові радіорелейні станції зі встановленням телерадіопередавачів.

 

«Завдяки неабияким організаційним та фаховим здібностям, а також великому особистому прагненню Волкова В.В. і відданій праці всього колективу за власні кошти та інвестиції місцевих підприємств було розбудовано першу в Україні мережу цифрового телевізійного синхронного мовлення на території Одеської області», - наголошено в листі.

 

Також, як нагадує Нацрада, за підсумками економічних показників підприємств усіх форм власності національним бізнес-рейтингом ДП «ООРТПЦ» у 2009 році отримав сертифікат і відзнаку «Державне підприємство року», а Валерій Волков - сертифікат і відзнаку «Державний керівник року».

 

 

 

 

Крім цього, ТК отримала копію звернення голови Одеської обласної державної адміністрації Миколи Сердюка до Кабінету Міністрів, у якому він зауважує, що наказ про звільнення Валерія Волкова був виданий Міністерством транспорту та зв'язку 25 грудня з порушенням вимог ст. 36 закону «Про місцеві державні адміністрації» (керівники підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, призначаються та звільняються з посад за погодженням з головою відповідної місцевої державної адміністрації). Відтак, Микола Сердюк просить зобов'язати Мінтрансзв'язку скасувати наказ і надалі узгоджувати з ним звільнення та призначення керівників державних підприємств.

 

Нагадаємо, з 28 грудня Міністерство транспорту і зв'язку звільнило в. о. директора Одеського ОРТПЦ Валерія Волкова із займаної посади. Однак він перебуває на лікарняному.

 

Як повідомляла ТК, колектив Одеського ОРТПЦ створив страйковий комітет і виступив з відкритим листом на адресу прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, у якому вимагає скасувати наказ Мінтрансзв'язку щодо пана Волкова, а також вимагає звільнити керівництво Концерну РРТ і Державної адміністрації зв'язку.

 

Державна адміністрації зв'язку 22 січня створила робочу групу для вивчення ситуації, що склалася на Одеському ОРТПЦ.

 

4 лютого представників колективу Одеського ОРТПЦ викликають на зустріч у Міністерство транспорту та зв'язку.

 

ТК сподівається отримати коментар щодо ситуації в Міністерстві транспорту та зв'язку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23858
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду