У Москві вручили премію «Золотий орел»

30 Січня 2010
22687
30 Січня 2010
11:57

У Москві вручили премію «Золотий орел»

22687
У Москві вручили премію «Золотий орел»

У Москві відбулася урочиста церемонія вручення премії «Золотий орел». Про це повідомляє «Лента.ру» з посиланням на ІТАР-ТАСС.

 

За результатами вручення премії, найкращим ігровим фільмом 2009 року визнано картину «Сттиляги» Валерія Тодоровського. У номінації «Найкраща режисерська робота» перемогу здобув фільм «Палата номер 6» Карена Шахназарова. Найкращою неігровою стрічкою стала робота Ігоря Майбороди «Рерберг і Тарковський. Зворотній бік "Сталкера"».

 

Найбільш вдалим анімаційним фільмом року названо «Правдиву історію про трьох поросят». Найкращим зарубіжним фільмом у російському прокаті було визнано картину «Мільйонер із нетрів».

 

Премію за найкращу чоловічу роль здобув Богдан Ступка, котрий зіграв у фільмі «Тарас Бульба». За найкращу жіночу роль нагороду отримала Наталя Негода, за образ, створений у стрічці «Бубен, барабан». Окремий приз за внесок у світовий кінематограф було вручено французькій актрисі Анук Еме, що зіграла у фільмі Клода Лелуша «Чоловік та жінка».

 

Крім того, посмертно кіно премією відзначено народного артиста СРСР Олега Янковського. Спочатку його було висунуто на премію у номінації «Найкраща чоловіча роль», але у зв'язку зі смертю актора 20 травня 2009 року, журі вирішило відзначити його роботу спеціальним призом за загальний внесок у вітчизняний кінематограф і за всі його останні ролі, зокрема, у фільмах «Анна Кареніна» й «Цар».

 

Фантастичний фільм «Залюднений острів» Федора Бондарчука здобув три кіно премії «Золотий орел» у другорядних номінаціях: за музику, операторську роботу й монтаж.

 

Найкращим сценаристом визнано Юрія Короткова, який працював над «Стилягами».

 

Премію «Золотий орел» було засновано 4 березня 2002 року на зібранні Національної академії кінематографічних мистецтв та наук Росії. Її присуджують щороку за російські й іноземні стрічки, видатні досягнення в царині кінематографії та за видатний професійний внесок у розвиток російського й світового кіно. Головна грошова премія становить 20 тисяч доларів, решта - по 10 тисяч.

 

«Лента.ру»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22687
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду