Газета Le Figaro вибачилася перед Ахметовим «за хибні твердження»

29 Січня 2010
23073
29 Січня 2010
11:39

Газета Le Figaro вибачилася перед Ахметовим «за хибні твердження»

23073
Газета Le Figaro вибачилася перед Ахметовим «за хибні твердження»

Щоденнна французька газета Le Figaro опублікувала спростування щодо «опублікованих раніше хибних тверджень стосовно заможного українського бізнесмена Ріната Ахметова». Про це з посиланням на американську юридичну компанію Strauss Hauer&Feld Ltd, що представляє інтереси пана Ахметова, повідомляє прес-секретар бізнесмена Олена Довженко.

 

18 січня у Le Figaro вийшла стаття Аріель Тедрель «Донецьк, російський бастіон в Україні». У ній місто характеризують як «екзотичний коктейль з дикого капіталізму, радянського менталітету і мафіозних угрупувань». Зокрема, у тексті зазначено: «Один з провідних радянських військово-промислових центрів після розпаду СРСР став колискою могутніх українських олігархів, у тому числі і найбільш скандального - Ріната Ахметова».

 

На цю публікацію відреагував американський юрист пана Ахметова Марк МакДугалл, що перебуває у Вашингтоні. Після його звернення газета опублікувала спростування:

 

«18 січня 2010 року газета Le Figaro опублікувала статтю, написану Аріель Тедрель "Donetsk, bastion russe en Ukraine". Матеріал містить хибні заяви стосовно українського бізнесмена Ріната Ахметова. Le Figaro визнає, що не має жодних доказів цих тверджень, шкодує, що такі твердження було зроблено та приносить свої вибачення панові Ахметову за будь-які завдані йому збитки».

 

Le 18 janvier 2010, Le Figaro a publié un article écrit par Arielle Thedrel intitulé "Donetsk, bastion russe en Ukraine." Cet article incluait des propos erronés à propos de l'homme d'affaires ukrainien Rinat Akhmetov. Le Figaro reconnaît que ces propos n'ont aucun fondement, regrette qu'ils aient été publiés, and présente ses excuses à Monsieur Akhmetov pour le tort causé. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23073
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Влад
5194 дн. тому
Цих паскудників, врешті, хтось мав поставити на місце...
inna
5194 дн. тому
Гроші відбілять репутацію, але із пам"яті не струть хто такі донецькі і як вони заробили свій перший мільйон
lukanov
5194 дн. тому
Цікаво було б отриати коментар від нашого юриста фахівця з міжнародних справ. Що ж там спростовувати? Там містяться лише оцінки і все. А на оцінку газета має право.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду