Секретаріат Президента: Мінкульт має провести службове розслідування факту звільнення головреда «Кримської світлиці»

15 Січня 2010
10541
15 Січня 2010
20:25

Секретаріат Президента: Мінкульт має провести службове розслідування факту звільнення головреда «Кримської світлиці»

10541
Секретаріат Президента: Мінкульт має провести службове розслідування факту звільнення головреда «Кримської світлиці»

Міністерство культури і туризму має провести службове розслідування факту звільнення головного редактора газети «Кримська світлиця» Володимира Качулу. Про це заявляє Глава Секретаріату Президента України Віра Ульянченко.

 

Відповіднного листа пані Ульянченко направила міністру культури і туризму України Василю Вовкуну. У своєму зверненні вона просить просить впродовж двох днів провести службове розслідування факту звільнення головного редактора газети «Кримська світлиця». Крім того, Міністерство має вжити невідкладних заходів щодо збереження колективу редакції україномовної газети та її фінансового забезпечення і про результати поінформувати авторів телеграми і Секретаріат Президента України.

 

За словами Глави Секретаріату, на ім'я Президента України надійшла телеграма від трудового колективу газети «Кримська світлиця» та голови громадської ради часопису П.Вольвача з проханням скасувати наказ директора ДП «Газетно-журнальне видавництво Міністерства культури і туризму України» щодо звільнення з посади головного редактора газети В.Качули. На думку авторів телеграми, у такий спосіб Мінкульт нищить єдину в Криму україномовну газету.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 29 грудня за розпорядженням Мінкульту пана Качулу звільнили з посади. Причиною назвали «систематичні порушення вимог наказів та розпоряджень» і «неналежне виконання службових обов'язків». Сам редактор, заслужений журналіст України, каже, що урядові чиновники натякали, що на шпальтах видання «занадто багато Президента та патріотичної тематики».

 

Пан Качула своє звільнення з посади оскаржив у суді, а колектив редакції, який є співзасновником видання, вирішив самостійно видавати газету. Разом з тим, державне видавництво Мінкульту наполягає на тому, що саме воно є видавцем «Кримської світлиці».

 

31 грудня редакції вдалося випустити перше у 2010 році число газети, 1 січня частина накладу потрапила у кіоски «Кримсоюздруку». Але більшість примірників залишилися на складах кримської пошти. Підрозділ держпідприємства «Преса» прийняв газету, але з Києва надійшов усний наказ - без особливого розпорядження з Державного журнально-газетного видавництва Мінкульту «Кримську світлицю» передплатникам не доставляти.

 

Після цього держпідприємство «Преса» відмовилося поширювати вже віддруковане перше число «Кримської світлиці».

 

Як стало відомо сьогодні, 15 січня, Кабінет Міністрів України призначив новим головним редактором газети «Кримська світлиця» лідера кримської організації Народного руху України Леоніда Пилунського.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10541
Читайте також
24.03.2010 11:44
Журнал «Старожитності та сучасність»
43 340
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду