«Первый канал» і «Россия» запускають спільний спортивний HD-канал з нагоди Олімпіади

15 Грудня 2009
22928
15 Грудня 2009
12:14

«Первый канал» і «Россия» запускають спільний спортивний HD-канал з нагоди Олімпіади

22928
«Первый канал» і «Россия» запускають спільний спортивний HD-канал з нагоди Олімпіади

До відкриття ХХІ зимових Олімпійських ігор у Ванкувері Всеросійська державна телерадіокомпанія і «Первый канал» запускають новий спільний проект - спеціалізований спортивний телеканал у форматі HD, повідомляє офіційний сайт «Первого канала». При виробництві і поширенні сигналу цього телеканалу будуть використані сучасні технології телебачення високої чіткості.


Телеканал поширюватиметься в платних мережах російських супутникових і кабельних операторів. При цьому «Первый канал» і ВДТРК підтверджують, що запланований обсяг показу Олімпійських ігор у Ванкувері на відкритих безкоштовних каналах залишиться незмінним. Сторони проекту наголошують, що відкриті для ринкових пропозицій щодо розповсюдження сигналу.

 

Досвід спільної роботи двох російських телекомпаній буде використаний під час висвітлення XXII зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі. Також відпрацьовані технічні й технологічні рішення стануть у нагоді для реалізації програми цифровізації телевізійного мовлення в Росії.

 

Нагадаємо, що ВДТРК вирішила припинити із січня 2010 року існування єдиного загальнонаціонального ефірного спортивного каналу «Спорт», пояснивши своє рішення збитковістю проекту. Компанія вирішила розвивати на його базі молодіжний канал.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22928
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду