Газета «День» назве першого лауреата Премії імені Джеймса Мейса

26 Листопада 2009
8817
26 Листопада 2009
17:57

Газета «День» назве першого лауреата Премії імені Джеймса Мейса

8817
Газета «День» назве першого лауреата Премії імені Джеймса Мейса

27 листопада газета «День» назве ім`я лауреата Премії імені Джеймса Мейса за кращу публіцистичну роботу «Громадянська позиція». Про це повідомляють представники редакції видання.

 

Урочиста церемонія відбудеться о 16.30 в «Українському домі».

 

Премію заснували минулого року з ініціативи головного редактора газети «День» Лариси Івшиної. Протягом кількох місяців з часу оголошення конкурсу до оргкомітету надходили пропозиції та матеріали від претендентів на звання лауреата цієї високої нагороди з усієї України, а також Білорусі. Ці роботи подавалися на розсуд Громадської Ради Премії, до складу якої, окрім пані Івшиної, увійшли відомі громадські діячі - Надзвичайний і Повноважний Посол України Юрій Щербак (голова Ради), заступник директора Інституту історії України НАН України Станіслав Кульчицький, Голова Національної спілки журналістів Ігор Лубченко, журналіст та поетеса, дружина Джеймса Мейса Наталя Дзюбенко-Мейс, президент Національної радіокомпанії України Віктор Набруско, генеральний директор Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Віктор Чамара.

 

Джеймс Мейс, видатний вчений, дослідник українського Голодомору 1932-33 років, протягом шести років працював журналістом газети «День», а також редактором англомовного дайджесту «Day». У серії «Бібліотека газети «День» вийшли друком збірки робіт «День і вічність Джеймса Мейса» (2005 р.) і «Джеймс Мейс: Ваші мертві вибрали мене» (2008 р.). Джеймс Мейс був ініціатором акції «Свічка у вікні», що стала для українців об'єднуючим символом у Дні пам'яті жертв Голодомору в Україні. 2004 року Джеймса з нами не стало. Премія імені Джеймса Мейса - своєрідна данина пам'яті великому журналісту і великому Українцю.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8817
Читайте також
18.02.2012 23:10
Аркадій Сидорук, «Дзеркало тижня. Україна»
10 363
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду