Судове засідання у справі «Ольга Червакова проти прокуратури» перенесено

4 Листопада 2009
23432
4 Листопада 2009
17:36

Судове засідання у справі «Ольга Червакова проти прокуратури» перенесено

23432
Судове засідання у справі «Ольга Червакова проти прокуратури» перенесено

Судове засідання за скаргою кореспондента СТБ Ольги Червакової на дії Печерської районної прокуратури м. Києва в Печерському районному суді столиці 4 листопада не відбулося, оскільки прокуратурою не було надано необхідних матеріалів справи і не з'явився її представник.

 

Як повідомила ТК Ольга Червакова, вона звернулася до суду, оскільки вважала несправедливою постанову Печерської прокуратури про відмову в порушенні кримінальної справи за ст. 171 ККУ про перешкоджання журналістській діяльності народним депутатом Олександром Ткаченком.

 

«Я подала до суду для того, щоб він скасував рішення прокуратури про відмову в порушенні кримінальної справи. Я вважаю, що кримінальну справу треба порушувати, а прокуратура вважає, що для цього немає підстав. Я переконана, що слідство було проведено необ'єктивно, і слідчий виніс упереджене рішення. Спочатку я про це написала в скарзі на дії слідчого в прокуратуру, але прокурор мені повідомив, що підстави для додаткової перевірки немає. Після цього я поскаржилася до суду», - сказала Ольга Червакова.

 

За її словами, вона також надіслала копію заяви до Генеральної прокуратури, яка начебто й витребувала матеріали справи для перевірки.

 

Судове засідання перенесено на 13 листопада 2009 року.

 

Нагадаємо, інцидент між журнаілсткою СТБ Ольгою Черваковою та народним депутатом Олександром Ткаченком трапився у приміщенні Верховної Ради 1 вересня. Пані Червакова брала у депутата  коментар, але він вихопив у неї мікрофон і викинув його.

 

До генерального прокурора Олександра Медведька з проханням порушити кримінальну справу щодо народного депутата Олександра Ткаченка через інцидент з журналісткою зверталася Київська незалежна медіа-профспілка. Зокрема, КНМП просила порушити кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності журналістів). Цю заяву підтримали журналісти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23432
Читайте також
10.04.2010 21:32
Ольга Червакова, «Українська правда»
35 837
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду