Facebook відсудив у спамера 711 мільйонів доларів

31 Жовтня 2009
23148
31 Жовтня 2009
11:46

Facebook відсудив у спамера 711 мільйонів доларів

23148
Facebook відсудив у спамера 711 мільйонів доларів

Власники соціальної мережі Facebook відсудили 711 мільйонів доларів у людини, що розсилала цією мережею спам. Про це повідомила «Лента.ру» з посиланням на Associated Press.

 

Суд визнав, що громадянин США Сенфорд Воллес, який займається інтернет-маркетингом, незаконно отримав доступ до паролів багатьох користувачів Facebook і від їхнього імені розсилав рекламні оголошення. Крім того, Воллеса звинуватили в неповазі до суду. Це означає, що після сплати багатомільйонної компенсації йому може загрожувати ув'язнення. Остаточно це питання ще не вирішено.

 

Адвокат Facebook Сем О'Рурк заявив, що власники мережі не розраховують на отримання повної суми компенсації від Воллеса. Але вони сподіваються, що рішення суду надалі стримуватиме спамерів.

 

Воллес відомий під прізвиськом «король спаму». У 90-х роках він очолив компанію Cyber Promotions, яка розсилала 30 мільйонів небажаних електронних листів на день. 2006 року Федеральна торгова комісія США оштрафувала його на чотири мільйони доларів за неправомірну рекламу з використанням «виринаючи вікон». У 2008 році суд зобов'язав Воллеса та його ділового партнера Волтера Райнса сплатити за розсилання спаму 234 мільйони доларів власникам соціальної мережі Myspace.

 

Для Facebook це також не перше подібне слухання. 2008 року соціальна мережа відсудила 873 мільйонів доларів у Адама Гербіза, який розсилав мережею спам сексуального характеру.

 

«Лента.ру»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23148
Читайте також
24.03.2010 13:23
Валентин Мальцев, «Частный Корреспондент»
15 977
04.03.2010 11:20
Анастасия Голицына, «Ведомости»
15 536
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду