У-Медіа: Рекордсменом із кількості підозрілих матеріалів залишається ICTV, неякісних – «1+1»

23 Жовтня 2009
13624
23 Жовтня 2009
13:41

У-Медіа: Рекордсменом із кількості підозрілих матеріалів залишається ICTV, неякісних – «1+1»

13624
У-Медіа: Рекордсменом із кількості підозрілих матеріалів залишається ICTV, неякісних – «1+1»

Найбільша кількість сюжетів, що містять порушення професійних стандартів інформаційної журналістики, що можуть свідчити про замовний характер, демонструється у новинах телеканалу ICTV. Про це свідчать результати моніторингу, який проводить громадська організація «Детектор медіа» у рамках проекту ГО Internews Network «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян».

 

Зокрема, з 28 вересня по 3 жовтня у новинах ICTV було виявлено 19 сюжетів із порушеннями, які можуть свідчити про замовний характер. Друге місце утримує Перший національний із 7-ма матеріалами (раніше державний канал відзначався відносною чистотою новин). У новинах телеканалів «Інтер», «1+1» та ТРК «Україна» виявлено по 6 подібних матеріалів, Нового каналу - 5, СТБ та 5-го каналу - по 2 матеріали.

 

Телеканал ICTV утримує «лідерство» за кількістю сумнівних матеріалів від початку моніторингу. Як уже повідомляла «Детектор медіа», за перші два місяці дослідження у його новинах було виявлено 62 матеріали з ознаками замовності, тоді як у новинах Першого каналу - 24.

 

За кількістю матеріалів, які не мають ознак замовності, проте створені із порушенням професійних стандартів, першість утримує телеканал «1+1», у новинах якого з 28 вересня по 3 жовтня було виявлено 56 неякісних сюжетів і повідомлень. Його найближчим конкурентом є ICTV із 33-ма матеріалами, а найкращою є ситуація в новинах СТБ, «Інтера» та 5 каналу - 17, 16 і 15 неякісних матеріалів відповідно. Нагадаємо, за перші два місяці моніторингу «1+1» видав у ефір 164 матеріали, що створювались із грубими порушеннями стандартів (без урахування тих, які викликають підозри у замовності), ICTV - 128, а найкращий результат - лише 33 матеріали - показав 5 канал.

 

Із червня 2009 року у рамках проекту «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян», що реалізовується громадською організацією «Детектор медіа» та ГО «Інститут масової інформації» за підтримки Internews Network, на сайті «Детектор медіа» щотижня публікується аналіз дотримання професійних стандартів у роботі інформаційних служб українських телеканалів. Проект спрямований на підвищення рівня медіаграмотності  українського суспільства, стимулювання медіа до відповідальності та дотримання журналістських стандартів, підвищення якості медійного продукту. Матеріали проекту читайте у рубриці «Медіаграмотність» на сайті «Детектор медіа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13624
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дротаверин
5295 дн. тому
Goga - Ясен красень, кто еще отличается такой сообразительностью. Чтобы ничего не делать, а только указывать.
Goga
5296 дн. тому
А судьи кто ? Куляс и Ко ?
Авангард
5297 дн. тому
Ну да, знакомая практика. Придумать себе линейку и прикладывать ко всем, указывая, какие ж все кривые и косорукие.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду