Громадські організації просять Юлію Тимошенко виконувати свої обіцянки

12:00,
5 Жовтня 2009
11537

Громадські організації просять Юлію Тимошенко виконувати свої обіцянки

12:00,
5 Жовтня 2009
11537
Громадські організації просять Юлію Тимошенко виконувати свої обіцянки

Громадські організації просять прем`єр-міністра України Юлію Тимошенко виконувати свої обіцянки. Відкритого листа представники кількох відомих громадських організацій направили Прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко. Про це повідомляє Інститут масової інформації.

 

У зверненні зазначено, що частина урядової програми щодо ухвалення нової редакції закону «Про об'єднання громадян» та блокування цього процесу депутатами фракції БЮТ не виконується.

 

8 громадських організацій, а саме Український незалежний центр політичних досліджень, Інститут масової інформації, Українська Гельсінська Спілка з прав людини, Громадянська мережа «ОПОРА», Всеукраїнська екологічна громадська організація «Мама 86», Мережа розвитку європейського права, Центр політико-правових реформ та «Детектор медіа» нагадують прем'єр-міністрові, що ухвалення цього документу не лише пункт урядової програми, але й зобов'язання України перед Радою Європи

 

Проект Закону України «Про громадські організації» Уряд направив на розгляд Верховної Ради України ще 4 листопада 2008 року. Його метою є, зокрема, спрощення процедури створення і реєстрації громадських організацій, надання можливості здійснювати діяльність на території всієї країни, створення відкритого реєстру громадських організацій.

 

3 квітня 2008 року Європейський суд з прав людини визнав український закон «Про об'єднання гро­ма­дян» таким, що порушує Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод, та недемократичним (Справа «Корецький та інші проти України»).

 

Проект Закону України «Про громадські організації» визнаний українськими та міжнародними експертами таким, що відповідає Рекомендаціям Комітету Міністрів держав-членів Ради Європи стосовно правового статусу неурядових організацій у Європі (№ СМ/Rec(2007)14), отримав позитивні висновки від Представництва ООН в Україні та від ОБСЄ. Наявний висновок Головного науково-експертного управління Верховної Ради України на даний законопроект є позитивним та рекомендує прийняти його за основу.

 

Але Комітет Верховної Ради з питань правової політики, який очолює представник БЮТ Сергій Міщенко, взагалі відмовився розглядати проект Закону України «Про громадські організації» (реєстраційний номер 3371 від 14.11.2008 року).

 

Регламент Верховної Ради України не надає комітетам право відмовитись від розгляду поданих до них законопроектів, натомість зобов'язуючи комітети протягом тридцяти днів попередньо розглянути законопроект та ухвалити рішення щодо доцільності включення його до порядку денного Верховної Ради України.

 

З текстом листа можна ознайомитися тут.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду