Група «Інтер» переходить на AMOS

1 Жовтня 2009
19209
1 Жовтня 2009
18:24

Група «Інтер» переходить на AMOS

19209
Група «Інтер» переходить на AMOS

Медіагрупа «Інтер» має намір зібрати свої телеканали на супутнику AMOS. Цю інформацію ТК на умовах анонімності підтвердили джерела в телекомпанії «Інтер». Офіційних підтверджень вона поки не дістала.

 

Генеральний директор компанії «Торсат» (дистрибутор групи «Інтер») Анатолій Сальнік відмовився пояснювати ТК, чи йдеться про зосередження всієї групи на AMOS 3. Він зможе прокоментувати інформацію лише 15 жовтня.

 

У компанії SES Sirius факт розставання з «Інтер+», Enter Film та Enter Musiс також не коментують.  

 

Тимчасом, як повідомляє «Телепростір», 25 вересня на супутнику AMOS 3 (4W) був активований новий транспондер на частоті 10806 МГц, (поляризація - вертикальна, SR - 27500, FEC - ¾), на якому з'явилися відкриті телеканали «Інтер», Enter Film, Enter Music, «Мегаспорт», К1 і К2.

 

За словами експерта із супутникового телебачення Олександра Глущенка, телеканал НТН повинен з'явитися на AMOS 3 15 жовтня, припинивши мовлення в пакеті українського оператора «Укркосмос» із супутника Hellas Sat 2.


До цього телеканали групи «Інтер» мовили з трьох супутників: «Інтер+», Enter Film та Enter Musiс - із Sirius 4 (4.8E), К1, К2 і «Мегаспорт» - з AMOS 2 (4W), НТН - з Hellas Sat 2 (39E).

 

Як пояснюють джерела ТК, причинами зосередження групи «Інтер» на AMOS є бізнес-міркування. Зокрема той факт, що AMOS заявив про збільшення угруповання, видалося перспективнішим для «Інтера», який уже досить давно виношує ідею розбудови супутникової платформи.

 

«Детектор медіа»

 

Довідка ТК:

 

Українські мовники поширюють свій сигнал через чотири супутники:

 

Sirius: Перший національний, «Інтер+», «1+1 International», Новий канал, ТРК «Україна», ТЕТ, 5 канал, Enter Music, Enter Film, «Футбол», КРТ, «Глас», «Рада», «Тиса-1», Star TV, UBC, English Club TV, Міжнародний слов'янський канал, «Меню-ТВ», Shopping TV, People, «Турбюро», ОК, «Малятко-ТВ», «Світ», 2Т, «Кіко», «Планета».

 

AMOS: «1+1», ICTV, СТБ, М1, М2, ТОНІС, К1, К2, «Мегаспорт», «Кіно», «Сіті», ТРК «Київ», «24», «MTV-Україна», Music Box UA, OTV, Перший автомобільний, «Куй-ТБ», Real TV Estate, «Гумор-ТБ - Бабай-ТБ», «УТ-Захід».

 

Hellas Sat 2: НТН, УТР, «Культура», Дніпропетровська ОДТРК, КДРТРК, Перший діловий, «Гамма», News One, Ru Music, A One, Maxxi-TV.

 

Eutelsat : ТВі, Перший автомобільний, «ЧП-інфо», Biz-TV.

 

У разі переходу групи «Інтер» на AMOS там зосередяться телеканали «1+1» (і «Кіно»), група Пінчука (за винятком Нового каналу) та «Інтер».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19209
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду