СБУ вибачилася перед газетою «Хрещатик» за «наїзд»

1 Жовтня 2009
18476
1 Жовтня 2009
15:52

СБУ вибачилася перед газетою «Хрещатик» за «наїзд»

18476
СБУ вибачилася перед газетою «Хрещатик» за «наїзд»

Керівник Служби безпеки України Валентин Наливайченко зателефонував головному редактору газети «Хрещатик» Денису Жарких та  критично висловився щодо непрофесійних і несанкціонованих дій співробітників СБУ,  які намагались увірватись до приміщення редакції, про це повідомляє «Хрещатик».

 

За інформацією газети, учора невідомі особи, які називали себе співробітниками Служби безпеки України, вимагали зустрічі з керівництвом видання, а саме головним редактором, керівником відділу кадрів та головним бухгалтером, не називаючи причин та цілей свого візиту.

 

Як пише «Хрещатик», особи відмовились пред'явити будь-які документи, що засвідчували б їхні особи та ціль візиту. При спробі сфотографувати їхні обличчя - вони прикривали обличчя газетою і погрожували  фотографові й журналістові видання.

 

У прес-службі СБУ ТК підтвердили, що сьогодні, за рішенням  Валентина Наливайченка, співробітник, який припустився таких порушень, звільнений із займаної посади. Крім того, призначено службове розслідування з метою унеможливити у подальшому подібні непрофесійні вчинки. Більше того Наливайченко особисто давав доручення не проводити слідчих дій щодо журналістів у період виборчих перегонів.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Хрещатик»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18476
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду