«Голос громади у медіа»

1 Жовтня 2009
27954
1 Жовтня 2009
15:24

«Голос громади у медіа»

27954
«Голос громади у медіа»

Рідко студентам-журналістам регіональних вишів випадає можливість потренуватись або поспілкуватись із журналістами-практиками всеукраїнського рівня. Тому таке підвищення професійних знань та навичок - велика можливість не тільки повчитись, а й зрештою реалізуватись у майбутньому.

 

Такою нагодою можна назвати і візит 23-25 вересня луцьких студентів до провідних ЗМІ України. Саме вони були учасниками проекту (тренінгу) «Голос громади у медіа», що був організований Центром громадських молодіжних організацій Волині «Наша справа», а конкретно Віталієм Ліпічем та Андрієм Палійчуком, за підтримки Посольства США в Україні. Пізніше студенти взяли участь у конкурсі в рамках тренінгу, де вони й презентували свої творчі доробки у теле-, радіожурналістиці та пресі. Експертне журі відібрало чотирьох переможців, а саме: Марію Доманську, Катерину Ткачук, Тетяну Сидорук та Майю Голуб.

 

За три дні студенти відвідали: продакшн-студію «Інтерн'юз Україна», Інтершколу, радіо «Мелодія», інформагентство «УНІАН», посольство США в Україні, Києво-Могилянську школу журналістики, редакцію інформаційно-ресурсного сайту «Гурт», а також продакшн-студію Савіка Шустера, а саме - прямий ефір ток-шоу «Шустер live». Така насичена програма була зосереджена на ближче ознайомлення із сучасними ЗМІ України. Кожен візит відзначився характерними діалогами. До прикладу, в продакшн-студії «Інтерн'юз Україна» переможців конкурсу ознайомлювали з поняттям «нові медіа», яке стає звичним у суспільстві. В УНІАНі розповідали про специфічний вид замітки, що характерний лише для інформаційних агентств, «Шустер live» просто стала живим майстер-класом.

 

«Голос громади у медіа» мав на меті виховати суспільних репортерів, дати студенту можливість спробувати себе в ролі вже професійного журналіста. Завершиться конкурс врученням сертифікатів про проходження тренінгу та виграш у конкурсі. «Наша справа» має на меті провести ще й майстер-клас із одним із провідних журналістів України, а згодом організувати й інші проекти такого типу - для розвитку регіональної журналістики, яка суттєво відрізняється від всеукраїнської. Така активізація сил та розвитку сприятиме вдосконаленню журналістики і в обласних центрах та районах нашої країни.

 

Марія Доманська, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Марія Доманська, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27954
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знаючий
5296 дн. тому
Оце вже себе розхвалила!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду