Партія регіонів оскаржує рішення суду щодо антиреклами Юлії Тимошенко

28 Вересня 2009
24308
28 Вересня 2009
11:04

Партія регіонів оскаржує рішення суду щодо антиреклами Юлії Тимошенко

24308
Партія регіонів оскаржує рішення суду щодо антиреклами Юлії Тимошенко

Партія регіонів оскаржує ухвалу Печерського районного суду Києва про заборону антиреклами прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Відповідну заяву до Апеляційного суду Києва подала Народний депутат від Партії регіонів Олена Лукаш.

 

Про це повідомляє повідомило видання «КоммерсантЪ-Украина».

 

Пані Лукаш переконана, що ухвалу потрібно відмінити з кількох причин. По-перше, суд виніс рішення, котрим фактично вирішив спір до його розгляду, не давши жодної оцінки рекламному ролику. «Крім того, документ стосується невизначеного кола осіб, що неприпустимо», - зазначає депутат. Також представники Партії регіонів нагадують: право на критику - невід`ємна частина свободи слова.

 

Нагадаємо, 24 вересня Печерський районний суд Києва заборонив медіа та особисто громадянину Петру Підлубному публікувати недобросовісну рекламу про прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко за позовом Всеукраїнського об'єднання Батьківщина. Прецедент - вихід на центральних телеканалах відеоролика, який «дискредитує главу уряду в очах суспільства».

 

Зокрема, в ухвалі суду йдеться про таке:

 

«Заборонити Підлубному та іншим будь-яким фізичним та юридичним особам, незалежно від форми власності, розміщувати на білбордах, інших зовнішніх рекламних носіях, радіо та телебаченні, мережі інтернет, в електронних ЗМІ будь-яку недобросовісну рекламу відносно діяльності Тимошенко».

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24308
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду