24 вересня Концерн РРТ може вимкнути сигнал НТКУ

21 Вересня 2009
17530
21 Вересня 2009
15:11

24 вересня Концерн РРТ може вимкнути сигнал НТКУ

17530
24 вересня Концерн РРТ може вимкнути сигнал НТКУ

23 вересня спливає термін дії угоди між Національною телекомпанією України та Концерном радіомовлення, радіозв'язку і телебачення на поширення сигналу НТКУ. Про це ТК повідомив перший віце-президент НТКУ Михайло Кобля.

 

На підписання нової угоди терміном дії до кінця 2009 року НТКУ потрібні 11,5 млн гривень, яких у компанії поки що немає. Відтак, 24 вересня КРРТ має право вимкнути сигнал.

 

Михайло Кобля називає цю ситуацію правовим колапсом. «Щоб заключити новий контракт ми повинні мати відповідне фінансування з держбюджету. Оскільки цього фінансування немає, ми не маємо права заключати контракт. А Концерн, відповідно, не має права надавати послуги без угоди», - пояснив перший віце-президент НТКУ.

 

За словами пана Коблі, зараз питання фінансування НТКУ вирішується «на рівні найвищих посадових осіб Кабінету Міністрів України».

 

Нагадаємо, що 2 жовтня 2008 року Концерн РРТ вимкнув передавачі по всій мережі УТ-1, на якій мовить Перший національний у зв'язку із закінченням терміну дії контракту. Протягом кількох годин сигнал було відновлено: державні підприємства пролонгували угоду, у якій записали, що НТКУ зобов'язується сплатити за послуги відразу після надходження бюджетних коштів. Тоді гендиректор КРРТ Анатолій Антоненко оцінив загальну суму боргів НТКУ перед Концерном у 27 млн гривень.

 

Зараз, за словами Михайла Коблі, у телекомпанії боргів перед Концерном немає.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17530
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Фанат
5328 дн. тому
А футбол??? Я лично хочу смотреть лигу чемпионов и европы, а если кто нет, то пусть идёт в жо..у Да и евроновости тоже нормальные хоть показывают, а не наши купленные.... кароче руки прочь от НТКУ! -)
ВХ
5329 дн. тому
Зритель, не расписывайся за всех.
зритель
5329 дн. тому
Такое фуфло показывает НТКУ, что никто не расстроится, когда ее выключат!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду