КНМП просить Генерального прокурора оприлюднити інформацію про убитих журналістів

9 Вересня 2009
13324
9 Вересня 2009
10:18

КНМП просить Генерального прокурора оприлюднити інформацію про убитих журналістів

13324
КНМП просить Генерального прокурора оприлюднити  інформацію про убитих журналістів

Готуючись до Дня пам'яті загиблих журналістів (16 вересня),  КНМП надіслало Генеральному прокурору України Олександру Медведьку листа з проханням оприлюднити на веб-сайті Генеральної прокуратури інформацію стосовно того, хто з журналістів став жертвами злочинів за роки незалежності України, скількох журналістів було позбавлено життя внаслідок злочину і скільки таких злочинів було розкрито. Про це повідомляє прес-служба медіа-профспілки.

 

«Пропоную вам також оприлюднити узагальнену інформацію щодо реєстрації та розкриття злочинів за статтею 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», – йдеться у листі голови КНМП Юрія Луканова до Генпрокурора.

 

Голова КНМП вважає, що оприлюднення такої інформації дасть змогу об'єктивніше уявити ситуацію із захистом журналістів з боку правоохоронних органів, оскільки дуже часто трапляються випадки, коли міліція не перешкоджає нападам на журналістів під час виконання ними своїх службових обов'язків.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13324
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду