Звільнено трьох працівників міліції, які не захистили знімальну групу «Магнолія-ТВ»

8 Вересня 2009
18041
8 Вересня 2009
15:16

Звільнено трьох працівників міліції, які не захистили знімальну групу «Магнолія-ТВ»

18041
Звільнено трьох працівників міліції, які не захистили знімальну групу «Магнолія-ТВ»

Сьогодні начальник ГУ МВС у м. Києві генерал-лейтенант міліції Віталій Ярема звільнив двох прапорщиків ДАІ та сержанта полку міліції спеціального призначення (охорона громадського порядку біля вищих державних установ), які не перешкоджали побиттю знімальної групи телекомпанії «Магнолія-ТВ» (канал «ЧП-інфо»), що знімала ДТП біля Секретаріату Президента.

 

Про це під час круглого столу «Журналісти і міліція: пошук взаєморозуміння у виконанні професійних обов'язків», що відбувся у Спілці журналістів України, повідомив Ярема. «Сьогодні я забрав у них службові посвідчення», - сказав він.

 

Інцидент зі знімальною групою «Магнолія-ТВ» стався у ніч з 4 на 5 вересня, близько другої ночі, на розі вулиць Банкової та Інститутської у Києві (неподалік знаходиться Секретаріат Президента), повідомила ТК генеральний директор телекомпанії Євгенія Ткаченко. Журналісти прибули на місце дорожньо-транспортної пригоди, яку спричинив нетверезий мотоцикліст, врізавшись у паркан.

 

«Поки "швидка" надавала допомогу водію, з'явилися невідомі, які на очах у міліції намагалися забрати з місця події мотоцикл, аби прибрати докази ДТП. Наша знімальна група стала фіксувати це на відеокамеру. За це зловмисники почали бити журналістів, а двоє співробітників ДАІ та четверо міліціонерів тихо за цим спостерігали. Згодом весь сюжет без купюр був показаний в ефірі "ЧП-інфо"», - розповіла пані Ткаченко.

 

Як розповів ТК Віталій Ярема, він особисто побачив цей сюжет в ефірі каналу. «На відео було чітко видно, що правоохоронці нічого не роблять, коли б'ють журналістів», - додав він. Після цього було проведене службове розслідування, внаслідок якого двох даішників та одного міліціонера звільнено.

 

Як наголосив генерал-лейтенант Ярема, розслідування кожного випадку правопорушення проти журналіста перебуває на особливому контролі в міліції, яка проводить дослідчу перевірку. Згодом матеріали передаються в прокуратуру із супроводжувальним листом. Віталій Ярема порадив журналістам, проти яких чиняться протиправні дії, максимально задокументовувати такі факти.

 

Також він пригадав справу про побиття журналістів на вул. Первомайського (станція метро «Кловська»), зазначивши, що працівників міліції, які не перешкоджали правопорушенню, покарано, а особу, котра зламала руку фотографу газети «КоммерсантЪ» Олександру Течинському, оголошено в міжнародний розшук.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18041
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Горячофф
5314 дн. тому
тот, кто сломал руку Течинскому в России. Наши милицианты ездили туду, никого не нашли (или в лом им было искать) и приехали обратно... Ну хорошо, уволили этих "бездействующих", а посадят ли на три года тех, кто бил? И опять же, чисто из-за гипертрафированного чувства справедливости: на первомайского действительно милиция была неудел, но надо же признать, что если бы не эти 6-7 чувачочков, то неизвестно, чем бы это все ващще закончилось. Они же все-таки стали живой стеной между отморозками и гражданами. И снова, там досталось по голове и еще одному журналисту. Почему, когда вызывали подмогу , никто не приехал? Только, когда все заончилось, появилось это тупорылое чмо соцкий. Вот его и надо было наказывать, а не просты мусорков, которые сами были в шоке от летящих отовсюду камней!
ТК
5314 дн. тому
дякуємо, що читаєте сайт. ви пишете комент, щоб ми виправили помилку - ми виправляємо і видаляємо комент, який втрачає актуальність. дії модератора не обговорюються:)
Ольга К.
5314 дн. тому
Да Ткаченок там высказывала прездничный спитч по поводу как милиция им помагает в съемках и вопросов у нее нет. И только благодаря стараниям 1+1, ACTV и СТБ заставили милицию реагировать на эти вещи. Не надо приписывать Ткаченко чужие старания. Там же был представитель телекритики. Которому, к стати, так и не дали ничего сказать об обращениях журналистов на действия милиции.
1+1
5314 дн. тому
А больше Ярема ни о чем не говорил?! А что стало поводом для этого круглого стола? ТК совесть надо иметь! У вас получается- с бухты барахты милиционеры вдруг собрались и поговорили о Магнолии.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду