Убивць Політковської не виправдали. Справу повернено в прокуратуру

4 Вересня 2009
23750
4 Вересня 2009
09:00

Убивць Політковської не виправдали. Справу повернено в прокуратуру

23750
Убивць Політковської не виправдали. Справу повернено в прокуратуру

Наглядова інстанція Верховного суду Російської Федерації визнала законною відміну виправдального вироку у справі про вбивство оглядача «Нової газети»  Анни Політковської. Про це повідомляє російський «Интерфакс».

 

Адвокат обвинувачених, Мурад Масаєв, заявив, що оскаржуватиме це рішення у Європейському суді з захисту прав людини, пише Lenta.ru.

 

Сьогодні також Військова колегія Верховного суду Росії повернула до прокуратури справу про вбивство журналістки.

 

Таким чином, суд задовольнив скаргу сім'ї пані Політковської і протест Генеральної прокуратури, які наполягали на поверненні справи для проведення повного розслідування та пошуку всіх співучасників злочину.

 

За даними «Интерфакса», наступний суд у справі про вбивство Політковської розпочнеться після того, як піймають імовірного иконавця злочину Рустама Махмудова і проведуть щодо нього повне розслідування.

 

За словами представника Генпрокуратури РФ, звинувачення, висунуті раніше іншим фігурантам, не змінюватимуть.

 

Перший процес у справі про вбивство Анни Політковської проходив з жовтня 2008-го по лютий 2009 року. Суд звинувачував братів Ібрагіма та Джабраіла Махмудових, а також Сергія Хаджікурбанова в організації злочину, а Павла Рягузова – у сприянні. Усіх їх виправдали.

 

Верховний суд виправдувальний вирок відмінив і відправив справу на новий розгляд. Це рішення оскаржував адвокат обвинувачених.

 

Анну Політковську застрелили у жовтні 2006 року в під'їзді її буднику в Москві.

 

«Детектор медіа»

 

Фото -  www.memorium.cjes.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23750
Читайте також
07.10.2009 17:57
Марьяна Торочешникова, «Радио Свобода»
44 195
03.09.2009 09:10
Григорий Туманов, Газета.ру
36 760
21.11.2008 16:50
Віталій Портников, «Радіо Свобода»
3 734
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду