Вийшла на волю відома журналістка та правозахисниця Джіла Баньяхуб

22 Серпня 2009
33962
22 Серпня 2009
11:53

Вийшла на волю відома журналістка та правозахисниця Джіла Баньяхуб

33962
Вийшла на волю відома журналістка та правозахисниця Джіла Баньяхуб

В Ірані звільнили з-за грат журналістку та правозахисницю Джілу Баньяхуб (Jila Baniyaghoob). Про це повідомляє міжнародна журналістська організація International Women`s Media Fundation (IWMF).

 

У світі її знають як заступницю жінок Сходу та шеф-редактора сайту Kanoon Zanan Irani, що висвітлює питання дискримінації.

 

Журналістку заарештували у липні 2009 року, під час після виборчих протестів у Ірані та доправили до тегеранської в'язниці  Evin. Тепер, за сприяння  IWMF звільнили на поруки чоловіка.

 

З9-річна журналістка та публіцистка, Джіла Баньяхуб постійно критикує уряд Ірану та виступає проти соціальних утисків. За свої об'єктивні судження вона вже не раз страждала, та жодного разу не поступилася цензурі. Кілька інформагентств Баньяхуб було закрито за сприяння уряду. Її вже не вперше піддавали її жорстокому побиттю та арештам. В останній раз разом з Баньяхуб заарештували і її чоловіка.

 

Баньяхуб - автор книги «Журналісти Ірану». Готується до друку її наступна книга, в якій викладено документальні свідчення жінок- в'язнів Evin.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - IWMF


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
33962
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
5351 дн. тому
Насколько я понимаю, шииты - это как у нас православные в христианстве. Через то и Иран - самое мощное исламское государство. И кому-то оно сильно муляет. Эх, Джила-Джила...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду