ІТК розгляне доцільність вимірювання телеперегляду кількох десятків осіб

13 Серпня 2009
15374
13 Серпня 2009
09:52

ІТК розгляне доцільність вимірювання телеперегляду кількох десятків осіб

15374
ІТК розгляне доцільність вимірювання телеперегляду кількох десятків осіб

У вересні Індустріальний телевізійний комітет (ІТК) розгляне питання про доцільність подальшої присутності у виборці вимірювання телеперегляду кількох десятків осіб та родин. Про те «Детектор медіа» повідомив голова технічного комітету ІТК Ігор Даценко.

 

За його словами, алгоритм пошуку глядачів із нетиповим переглядом щомісяця знаходить по 30-40 осіб, чиї телевізійні вподобання різко відрізняються від стандартних. Проте стосовно більшості з них питання знімається, бо «якщо бабуся 70 років дивиться лише канал із мексиканськими серіалами, а підліток - лише музичні канали, це не є підозрілим чи нетиповим». Але близько 40% інших глядачів, знайдених алгоритмом, звертають на себе увагу через невідповідність телевізійних вподобань їхній статі, віку тощо. Вони мають пройти інтерв'ю з індивідуально підібраними питаннями - щоб прояснити природу такого нестандартного телеперегляду.

 

Наразі складання анкет для інтерв'ю та проведення самих інтерв'ю добігає фінальної стадії, і через 2-3 тижні питання щодо цих осіб можна буде виносити на розгляд.

 

Нагадаємо, у квітні ІТК та GfK впровадили новий рівень контролю достовірності телевимірювання - алгоритм пошуку осіб із суттєвим відхиленням перегляду. За словами члена Технічного комітету Ореста Білоскурського, з того часу на розгляд уже виносилися кілька родин, проте рішення щодо їхнього виключення з вибірки не було прийнято.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15374
Читайте також
12.10.2009 17:37
«Сфера-ТВ»
, для «Детектор медіа»
31 755
13.08.2009 09:55
Марина Коцюба, для «Детектор медіа»
25 334
05.08.2009 11:35
Орест Білоскурський, для «Детектор медіа»
58 424
15.07.2009 11:13
Мар'яна Закусило
39 990
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
.+.
5368 дн. тому
А что, простите, означает "різко відрізняються від стандартних" ? Это когда смотрят только каналы группы членов ИТК и по многу...? Или достаточно Интра с "плюсами". Бредятина!
//
5368 дн. тому
А за что уголовная ответственность, позвольте спросить???
**
5368 дн. тому
для коррумпированных д/х вполне хватит и информации об уголовной ответственности
***
5368 дн. тому
Уважаемый //, у коррумпированных домохозяйств всегда есть время на подготовку интервью. ГФК не налетчики, предупреждают о приходе
//
5368 дн. тому
Спасибо, что дали время на подготовку коррумпированных домохозяйств к интервью!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду