Держкомтелерадіо: Вікторію Шилову було звільнено через скарги Дніпропетровської ОДА

11 Серпня 2009
13978
11 Серпня 2009
15:47

Держкомтелерадіо: Вікторію Шилову було звільнено через скарги Дніпропетровської ОДА

13978
Держкомтелерадіо: Вікторію Шилову було звільнено через скарги Дніпропетровської ОДА

Державний комітет телебачення та радіомовлення розірвав контракт із екс-керівником Дніпропетровської ОДТРК Вікторією Шиловою через звернення Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Про це ТК заявив керівник юридичного управління комітету Андрій Краснощок, коментуючи судове засідання у справі за позовом пані Шилової.

 

За його словами, відповідно до п. 8 ст. 36 Кодексу Законів про працю України та підпункту «і» п. 25 контракту від 19 березня 2007 р. №96, укладеного між Держкомтелерадіо та В. В. Шиловою, керівника Дніпропетровської ОДТРК могло бути звільнено з посади до закінчення терміну дії контракту «з ініціативи органу управління майном, у тому числі за пропозицією місцевої державної адміністрації у випадку грубого порушення чинного законодавства».

 

«Отже, підставою для видання наказу про звільнення Вікторії Шилової були неодноразові звернення Дніпропетровської обласної держадміністрації щодо грубих порушень Шиловою чинного законодавства і дострокового розірвання контракту», - зазначив пан Краснощок.

 

У зв'язку з цим під час судового засідання 10 серпня у Новомосковському міськрайонному суді представник Держкомтелерадіо звернувся з клопотанням про залучення до участі в справі в якості третьої сторони Дніпропетровської ОДА.

 

Як уже повідомляла ТК, суд клопотання відповідача задовольнив. Раніше Вікторія Шилова у коментарях ТК наголошувала, що третьою стороною у справі має стати губернатор Віктор Бондар.

 

Нагадаємо, 3 серпня Вікторія Шилова звернулася до Новомосковського міжміськрайонного суду, оскаржуючи наказ про своє звільнення. 24 липня Державний комітет телебачення та радіомовлення звільнив пані Шилову з посади керівника ДОДТРК. Того ж дня журналісти ДОДТРК припинили розпочате 21 липня голодування на знак протесту проти тиску на канал з боку губернатора Віктора Бондаря.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13978
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду