Вікторія Шилова оскаржує в суді наказ про своє звільнення

3 Серпня 2009
19191
3 Серпня 2009
11:32

Вікторія Шилова оскаржує в суді наказ про своє звільнення

19191
Вікторія Шилова оскаржує в суді наказ про своє звільнення

Екс-генеральний директор Дніпропетровської ОДТРК Вікторія Шилова подала позов, у якому оскаржує наказ про своє звільнення. Про це вона повідомила у коментарях ТК.

 

У який саме суд подано позов, пані Шилова не уточнює, побоюючись тиску.

 

Нагадаємо, 24 липня Державний комітет телебачення та радіомовлення звільнив пані Шилову з посади керівника ДОДТРК. 21 липня журналісти ДОДТРК розпочали безстрокове голодування на знак протесту проти тиску на канал з боку губернатора Віктора Бондаря. Серед вимог голодувальників - зустріч із президентом Віктором Ющенком, який, на їхню думку, як гарант Конституції, має «захистити свободу слова». Проте Віктор Ющенко запропонував голодувальникам зустрітися з його повноважним представником, а також закликав журналістів припинити голодування, а директора ОДТРК - не втягувати підлеглих у вирішення господарських питань.

 

У коментарях ТК пані Шилова переконувала, що її було звільнено через тиск на Держкомтелерадіо. «До того ж мене звільнили під час відпустки, що є порушенням чинного законодавства», - додає вона.

 

Крім того, за її словами, цього тижня на ДОДТРК має розпочати роботу комісія Секретаріату Президента, яка буде з'ясовувати обставини голодування та причини порушення кримінальної справи за фактом розкрадання майна телекомпанії. За словами Вікторії Шилової, наразі в СІЗО перебуває заступник пані Шилової Віктор Агапов, затриманий за підозрою у розкраданні бюджетних коштів.

 

Як розказала ТК головний редактор новинної служби ДОДТРК Леся Варламова, комісія має з'ясувати обставини голодування журналістів. «Хто увійде до її складу, поки не відомо. Комісія говоритиме з тими, хто брав участь у голодуванні», - каже вона. За її словами, телекомпанія працює у звичайному режимі, проте її рахунки досі не розблоковано.

 

Виконуючий обов'язки голови комітету телебачення та радіомовлення Володимир Горобців у коментарях ТК зазначив, що позовної заяви наразі не отримав.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19191
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вікторія Паніна
5349 дн. тому
Голодування жрналісти ДОДТРК розпочали 20 липня ( а не 21). А протягом першої доби їм довелося пережити ще й інформаційну блокаду з боку як місцевих, так і центральних ЗМІ. До того ж близько тридцяти годин голодувальники провели без нагляду лікарів.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду