Нацрада позбавила ліцензій холдинг AV-TV і скасувала переоформлення ліцензій радіо «Континент»

23 Липня 2009
23292
23 Липня 2009
13:43

Нацрада позбавила ліцензій холдинг AV-TV і скасувала переоформлення ліцензій радіо «Континент»

23292
Нацрада позбавила ліцензій холдинг AV-TV і скасувала переоформлення ліцензій радіо «Континент»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення  на засіданні 22 липня анулювала дві  ліцензії на супутникове мовлення ТОВ  «Міжнародна ТРК AV-TV», видані 14 липня 2008 року. Позбавлення ліцензій пов'язане з відсутністю мовлення протягом року. 

 

Компанія AV-TV розпочала процес ліцензування у травні 2008 року. Одразу вона претендувала на 5 ліцензій: «AV-Детектив», «AV-Комеді», «AV-Континент», «AV-Еліт-шоу»; «AV-Євразі-ньюс» і заявляла про готовність власника інвестувати 110 млн доларів. У липні 2008 року два з п'яти каналів - «AV-Континент» (туристична ніша) та «AV-Євразі-ньюс» (інформаційний канал із акцентом на міжнародних новинах) - отримали ліцензії Нацради. 

 

Холдинг AV-TV, засновником якого заявлено політика Олександра Ващенка (у 2006 році балотувався у парламент від виборчого блоку «Влада народу»), був темним коником на телевізійному ринку. ТК так і не змогла обговорити майбутнє каналів ані з паном Ващенком, ані з генеральним директором AV-TV Світланою Сапсай. 

 

На засіданні, на якому розглядалося питання позбавлення ліцензій AV-TV, представники холдингу не з'явилися. 

 

Крім  цього, Нацрада скасувала власне рішення від 16 червня 2009 року, яким переоформила ліцензії на мовлення ТОВ «Радіо "Континент"». Радіостанція так і не сплатила нарахований збір у розмірі понад 493 тис. гривень за збільшення потужності передавачів. Представників компанії на засіданні не було. 

 

Питання відсутності мовлення ТОВ «ТРК Терра-ТВ» (логотип «Терра-ТВ», TR) Нацрада перенесла на наступне засідання, оскільки представник мовника запевнив, що компанія має угоду із SES Sirius і мовить у тестовому режимі. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23292
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду