Агенція Starcom Ukraine подала до суду на «Телесистеми України», вимагаючи 16,5 млн грн

7 Липня 2009
20708
7 Липня 2009
11:41

Агенція Starcom Ukraine подала до суду на «Телесистеми України», вимагаючи 16,5 млн грн

20708
Агенція Starcom Ukraine подала до суду на «Телесистеми України», вимагаючи 16,5 млн грн

6 липня рекламний холдинг Publicis Groupe Ukraine подав до Господарського суду міста Києва позов з вимогою стягнути із ЗАТ «Телесистеми України (мобільний оператор PEOPLEnet) заборгованість за проведену агенцією Starcom Ukraine (входить до Publicis) у 2007 році рекламну кампанію, повідомляє Sostav.ua. Сума позову становить 16,534 млн грн. За словами керівника юридичного відділу Publicis Groupe Олени Андрієнко, сума враховує заборгованість (10 млн грн), індекс інфляції, 3% річних і розмір пені (подвійна облікова ставка НБУ).

 

Вартість рекламної кампанії мобільного бренду у 2007 році становила 28,7 млн грн, з яких агенції було сплачено 18,6 млн грн. Рекламний борг «Телесистем» на початок 2008 року становив 10,1 млн грн. У лютому 2008 року Starcom подав до суду на «Телесистеми» з вимогою стягнути 183 тис. грн за травневу кампанію, і виграв справу. 30 червня Вищий господарський суд України залишив рішення двох попередніх інстанцій, винесене на користь рекламістів, у силі.

 

Представники «Телесистем України» наполягають на тому, що перед тим як розглядати справу про борг, слід дочекатися остаточного рішення по їхнього позову про визнання недійсним договору на рекламне обслуговування, укладеного наприкінці 2006 року на суму 28,7 млн грн. Цей позов компанія «Телесистеми України» подала 7 травня 2008 року до Господарського суду міста Києва. 4 листопада 2008 року Господарський суд міста Києва відмовив «Телесистемам України» в задоволенні позова. Після цього «Телесистеми» подали апеляцію до Київського апеляційного господарського суду, яку програли 5 лютого 2009 року. Однак 14 квітня Вищий господарський суд України скасував обидва попередні судові рішення, а Верховний суд України відмовився розглядати касацію Starcom, тож справа відправлена на повторний розгляд до першої інстанції. «Зараз необхідно призупинити розгляд у справі про борг до винесення остаточного рішення у справі про визнання договору недійсним. У четвер буде зрозуміло, яке рішення прийме суд», - заявив Sostav.ua представник «Телесистем» у суді Станіслав Ляхович.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20708
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду